Charlotte Dujardin zegeviert met vier paarden: ‘Winnen is de kers op de...

Charlotte Dujardin zegeviert met vier paarden: ‘Winnen is de kers op de taart’ *video*

Charlotte Dujardin - Mount St John Freestyle CDI Zeeland Outdoor 2018 © DigiShots

Op het Hartpury Festival of Dressage pakte Charlotte Dujardin afgelopen weekend een dubbele overwinning met haar Mount St John Freestyle (v.Fidermark). Naast de internationale wedstrijd, startte Dujardin ook meerdere paarden in de nationale rubrieken. Met al deze paarden schreef ze overwinningen op haar naam.

Topresultaten

Met Mount St John Valencia (v.Vivaldi), die de amazone pas enkele maanden onder het zadel heeft, boekte ze een dubbele overwinning in de Prix St. George en de Inter I. De combinatie scoorde veelbelovende percentages van 76,01% en 76,08%. Hawtins Stad San Floriana (v.San Amour) won onder Dujardin de Advanced Medium Class. Deze proef is vergelijkbaar met het Nederlandse ZZ-Zwaar. Dujardin leidde San Floriana al enkele jaren zelf op, dat resulteerde nu in een score van 75,79%. Haar laatste overwinning boekte ze met de KWPN-er Gio (v.Apache). Deze vos, die op stal liefkozend Pumpkin wordt genoemd, liep naar 76,9% in de Inter II.

Kers op de taart

“Freestyle brengt me na iedere proef bijna in tranen, hij doet zo ontzettend hard zijn best voor me”, reageert Dujardin. “En wat de toekomst ook brengt met mijn andere paarden, op dit moment ben ik ontzettend dankbaar. Dankbaar dat ik ze mag trainen en dat ik een samenwerking met ze op mag bouwen. Winnen is slechts de kers op de taart! Ik kan dit enkel met dank aan het hele team, de eigenaren en mijn sponsoren, want dit is echt een teamprestatie. Ik ben erg dankbaar dat zij achter me staan en me helpen in dit nieuwe hoofdstuk van mijn avontuur.”

Zie ook: 87,600% voor Durjardin en MSJ Freestyle in kürdebuut *video*

Bekijk hier een video van toekomstpaard Gio in de Inter II:

Bron: Hoefslag/Facebook

Reacties