Charlotte Dujardin wint HOYS-titel voor vierde keer op rij *video*

Charlotte Dujardin wint HOYS-titel voor vierde keer op rij *video*

Charlotte Dujardin en Mount St John Valencia tijdens de prijsuitreiking van HOYS Bron: Youtube

Charlotte Dujardin liet opnieuw haar talent zien: ze behaalt voor de vierde keer op rij de titel bij de Horse of the Year Show (HOYS) op 3 oktober.

Dujardin en Mount St John Valencia wonnen de Dressage Future Elite Championship, een Intermediaire I kür op muziek. Dit deden ze met een prachtige score van 78,04%.

Bewijst talent

Een woordvoerder van de HOYS zei tegen Horse & Hound: “Door voor de vierde keer op rij de titel te behalen  met vier verschillende paarden bewijst Dujardin haar enorme talent voor het klaarmaken van paarden voor het hoogste niveau.” Charlotte zei dat ze erg blij was met de negenjarige merrie, die eigendom is van Emma Blundell. “Ze ging overal goed mee om, natuurlijk zijn er veel mensen en een groot scherm waar ze maar mee om moet gaan. Ze twijfelde in de wissels richting het scherm, ik denk dat ze zichzelf kon zien, maar dat komt echt wel met meer vertrouwen.”

Nieuwe combinatie

Dujardin heeft de Vivaldi-dochter pas sinds mei onder het zadel. Mount St John Valencia werd eerder uitgebracht door Michael Eilberg, die al veel successen boekte met de negenjarige merrie. Hij omschreef de merrie als ‘nogal speciaal, een talent en heerlijk om mee te werken’. Charlotte vertelt zelf: “Ik rij haar pas zes of zeven maanden dus het is nog een hele nieuwe combinatie. Ze liep al Advanced Medium (ongeveer ZZ-Zwaar, red.) toen ik haar kreeg maar ze was nog erg groen. Het was dus een hele stap naar de Intermediaire I. Haar allereerste kür liep ze afgelopen september op het Nationaal Kampioenschap.”

Ervaring opdoen

Dujardin zegt dat de Horse of the Year Show een ‘geweldige ervaring’ voor paarden. “We kunnen zulke omgevingen niet nabootsen dus het is belangrijk naar zulke shows te gaan om de paarden deze ervaringen op te laten doen”, vertelt ze. “Ik voel me vereerd dat ik hier ieder jaar een paard mee naartoe kan nemen en ze kan laten wennen aan de atmosfeer. Ik heb hier zoveel fijne herinneringen aan. Om de ereronde te rijden in de spotlight, daar droomde ik van als kind”, sluit ze af.

Last night at the Horse of the Year Show 2019, Mount St John Valencia took the title in the Dressage Future Elite…

Geplaatst door Charlotte Dujardin op Vrijdag 4 oktober 2019

Bron: Horse & Hound / Hoefslag

Foto: Youtube

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties