CDI Windsor: Dujardin wint alweer met Mount St.John Freestyle*video*

CDI Windsor: Dujardin wint alweer met Mount St.John Freestyle*video*

Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle
Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle

De Britse Charlotte Dujardin en haar merrie Mount St. John Freestyle mogen met recht een veelbelovende combinatie genoemd worden. Gisteren wonnen ze op het CDI4* in Windsor de Grand Prix. Het was pas de tweede keer dat Dujardin haar stoere merrie uitbracht in de Zware Tour. Carl Hester werd tweede met Hawtins Delicato.

Hogere score dan debuut

Dujardin en de negenjarige Hannoveranermerrie (Fidermark x Donnerhall) kregen een score van 78,587%. Daarmee deden ze het beter dan in hun eerste Grand Prix: op het CDI Zeeland scoorden ze ruim 75%, toen ook goed voor de winst.

Charlotte Dujardin and Mount St John Freestyle

If you missed Charlotte Dujardin and Mount St John Freestyle winning the Al Shira'aa Grand Prix last night, watch their performance here! See them both this evening in the Al Shira'aa Freestyle to Music

Geplaatst door Royal Windsor Horse Show op donderdag 10 mei 2018

 

Eerste keer internationaal voor Hester en Delicato

Carl Hester en Hawtins Delicato maakten in Windsor hun internationale debuut, met een mooie 75,717% en een tweede plaats als resultaat. Hij beschrijft zijn tienjarige Brits gefokte Hannoveraan als ‘heet en gevoelig’, en zegt dat het doel was om Hawtins Delicato zelfvertrouwen te geven in de voorbereiding op de Wereldruiterspelen.

Zweistra 7de, Visser van der Meulen 9de

 

De top drie in de Grand Prix werd vervolledigd door Richard Davison met zijn KWPN-ruin Bubblingh (70,826%).

Thamar Zweistra kreeg voor haar GP met Hexagon’s Double Dutch 67,870%, goed voor een zevende plaats. Tosca Visser van der Meulen eindigde op de negende plaats: de jury beloonde haar proef met Asther de Jeu met 66,478%.

Bron: Dressage News

Foto: DigiShots

 

Reacties