Charlotte Dujardin oppermachtig in Zeeland

Charlotte Dujardin oppermachtig in Zeeland

Charlotte Dujardin - Florentina CDI Zeeland Outdoor
Charlotte Dujardin - Florentina CDI Zeeland Outdoor 2018 © DigiShots

Charlotte Dujardin heeft zojuist met overmacht de eerste wedstrijd van het CDI3* in Nieuw en St. Joosland gewonnen. Met haar schimmelmerrie Florentina schreef ze de Prix St-Georges op haar naam met een percentage van 77,64 procent.

Robin van Lierop werd knap tweede met Finja (71,47 procent), voor Patrick van der Meer die op plek drie eindigde met President’s First Apple (70,73 procent).

Opvolger Valegro

Dujardin won met de charmante, nu achtjarige merrie alles wat er maar te winnen valt in Groot-Brittannië. Met geweldige percentages verovert de Vivaldi-dochter kampioenslinten met de Olympische kampioene, die in ‘Beautiful Flora’ een potentiële opvolger ziet van haar onvolprezen Valegro.

In 2016 werd een hengstveulen van Florentina VI geboren, uit een draagmerrie. Voor het vaderschap tekende Negro, die ook weer de vader is van Valegro.

‘De prachtige Florentina heb ik samen met Paul en Wendy Dockley,’ vertelde Dujardin eerder. ‘Ik ben zeer tevreden over haar. Ze doet altijd haar best voor me en dat is alles wat ik me kan wensen. De rest is bonus.’

Indrukwekkende deelnemerslijst

De deelnemerslijst van outdoor Zeeland is behoorlijk indrukwekkend de komende dagen. Hans Peter Minderhoud laat Glock’s Dreamboy en Casper hun internationale debuut maken en ook Charlotte Dujardin en Carl Hester hebben het driesterren evenement uitgekozen om Mount St John Freestyle en Hawtins Delatio in de Grand Prix te laten debuteren.

De Grand Prix wordt op donderdag verreden, de kür op muziek is op vrijdag.

Klik voor alle uitslagen en startlijsten hier.

Reacties