Charlotte Dujardin en Freestyle winnen CDI3* Grand Prix met eerste 80%

Charlotte Dujardin en Freestyle winnen CDI3* Grand Prix met eerste 80%

Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle
Charlotte Dujardin - Mount St John Freestyle FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Charlotte Dujardin heeft zichzelf met Mount St. John Freestyle een prachtige comeback gemaakt in de competitie door afgelopen woensdag de Equerry Bolesworth International CDI3* Grand Prix te winnen. Dit deed ze met een score van 80,348%. Wat tevens de eerste score boven de 80% was voor de combinatie.

Overstromingen

Het evenement was uitgerekend woensdag en donderdag door overstromingen, gesloten voor publiek. Desondanks hebben Gareth Hughes en Classic Briolinca ook een persoonlijk record gereden. Hij werd tweede. Dujardin op ‘leenpaard’ Erlentanz werd in dezelfde klasse derde.

Brons

De 80,348% is een persoonlijk record voor Dujardin en Freestyle. De amazone en 10-jarige Hannoveraan kregen van de vier van de vijf juryleden punten van 80% of hoger. Dit is voor het eerst sinds de World Equestrian Games in Tryon, negen maanden geleden. De combinatie wist het Britse team toen naar brons te rijden. Ook individueel behaalde het koppel brons. Het voormalige persoonlijke record van Dujardin en Freestyle stond op 79,652%. Deze score werd vorig jaar, tijdens hetzelfde concours behaald.

Grand Prix 80% Club

Charlotte Dujardin, die al lid was van de Grand Prix 80% club met Valegro , voegt zich met deze scores samen bij Isabell Werth en Edward Gal. Deze drie ruiters hebben resultaten behaald van 80% of hoger met meer dan één paard.

Erlentanz

Dujardin en Erlentanz, de 12-jarige Trakehner ruin, wedijveren dit jaar voor eigenaar en ruiter Sonnor Murray Brown. De ruiter is herstellende van een auto-ongeluk. De combinatie behaalde een derde plaats met 75,717%. Dit concours was het derde CDI voor de combinatie.

Bron: Dressage News

Foto: Digishots

Reacties