Charlotte Dujardin en William Whitaker hacken 100 mijl voor goed doel

Charlotte Dujardin en William Whitaker hacken 100 mijl voor goed doel

0 324

Dressuuramazone Charlotte Dujardin, springruiter William Whitaker en Youtuber This Esme steunen dit jaar de challenge en het evenement MyHackathon, welke dit jaar haar vierde verjaardag viert.

Challenge

Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Brooke Hospital for Animals, zij komt op voor de belangen van werkpaarden, ezels en muidlieren over de hele wereld. De stichting roept ruiters en amazones op om in 100 dagen 100 mijl af te leggen en hiermee 100 Engelse ponden op te halen. 

Hacker of the month

Deelnemers aan de challenge kunnen lid worden van de officiële Facebook-groep om tips te delen met honderden andere ruiters en amazones. Elke maand kiest Brook een “Hacker of the Month” uit deze groep. Deze ruiter of amazone krijgt dan een draagtas en bodywarmer. 

Verschil maken

Meervoudig Olympisch kampioene en wereldwijd Brooke ambassadrice Charlotte Dujardin gaat de uitdaging opnieuw aan.

Zo vertelt ze tegen Horse & Hound over haar deelname. “Ik ben blij dat ik Brooke’s MyHackathon dit jaar weer kan steunen. Het is voor mezelf een geweldige manier om fit te blijven en daarbij breng je ook nog eens veel tijd door met je paard. Aan de andere kant maak je ook het verschil in het leven van paarden die onze hulp het hardst nodig hebben.”

Blij en opgewonden

Dit wordt het eerste jaar voor de springruiter William Whitaker meedoet. “Ik ben erg blij en opgewonden om dit jaar MyHackathon te kunnen steunen, maar ook om het verschil te maken in het leven van kwetsbare paarden, ezels en muildieren over de hele wereld.”

Geld

Het opgehaalde geld gaat naar Brooke vestigingen in Afrika, Azië, het Midden Oosten en Latijns-Amerika. Elke 100 pond is genoeg om de gemeenschap te voorzien van een permanente watertrog. Daarbij worden er nog twee hoefsmeden getraind en leren de eigenaren van de dieren vaardigheden die hen en hun dieren voor het leven ten goede zullen komen. 

Voor meer informatie over de challenge, klik hier

Bron: Horse & Hound

Foto: Remco Veurink

Reacties