Charlotte Dujardin met haar toekomstige ster MSJ Charmer

Charlotte Dujardin met haar toekomstige ster MSJ Charmer

Toeschouwers van de Addington Equestrian winter regionals hadden een traktatie op zaterdag (2 februari), toen Olympisch kampioen Charlotte Dujardin voor het eerst aan de start kwam met een van haar toekomstige sterren.

MSJ Charmer

De vijfjarige ruin MSJ Charmer is in eigendom van Charlotte, samen met Verity Jenner, maar is tot nu toe altijd gereden door Rob Barker, die hem uitbracht in de vierjarige wedstrijden en hem kwalificeerde voor de regionale kampioenschappen.

De zoon van Charmeur en uit de Danone I x Royal Diamond-merrie Dorina, Charmer werd gefokt door Emma Blundell op de Mount St John Stud en door Charlotte gekocht als veulen . Hij scoorde nooit minder dan 70% in zijn eerste seizoen vorig jaar, en hij behield dat record in Addington en plaatste 76,35% om het Blue Chip nieuw goud met Charlotte te winnen .

Cookie

“Hij was het eerste veulen dat ik van Emma kocht, dus het voelt een beetje onrealistisch om met hem te starten op wedstrijden,” Vertelde Charlotte. “Ik had echt geen idee hoe hij zou zijn op concours. Hij had vorig jaar een gemakkelijk seizoen met Rob, voornamelijk het starten van jonge paarden klassen.”
“Ik heb hem nu drie weken thuis en hoewel hij nog steeds een beetje wiebelt in de dressuur ring, is hij een superpaard en ik ben erg enthousiast over hem.”

De krachtige bruine ruin, die thuis bekend staat als Cookie, heeft nu zijn plaats geboekt tijdens de British Dressuur Winter Kampioenschappen, die in april in Hartpury word gehouden.
“Op dit moment weet hij niet echt wat hij met zichzelf aan moet en ik wist niet zeker hoeveel ik van hem kon vragen, maar hij zal tegen april een ander paard zijn”, zei Charlotte, die ook de novice gold winter nationale titel won in 2018 rijden Hawtins San Floriana

Bron: Horse and hound
Foto: Archief

Reacties