Chardon pakt wereldbekerpunten

Chardon pakt wereldbekerpunten

0 23

 

Georg von Stein heeft vanmorgen de Derby van Donaueschingen op zijn naam geschreven. IJsbrand Chardon werd tweede in de Derby, maar won met minimale voorsprong op Von Stein het ‘gewone’ eindklassement dat meetelt voor de Wereldbeker vierspannen. Mark Weusthof hield zijn zevende plaats vast.

IJsbrand Chardon was goed tevreden over zijn prestaties in Donaueschingen, waar hij door het uitvallen van Zepp met vier paarden aan de start kwam.
“Ik heb met drie andere paarden gereden als in Riesenbeck en scoorde 37 strafpunten in de dressuur, dit gaf me echt het gevoel dat ik top paardenmateriaal in huis heb. In de marathon heb ik normaal gereden en de vaardigheid had ik slechts een fractie tijdsoverschrijding. Er moest heel hard gereden worden om de tijd te halen en toen merkte ik wel dat dit span nog niet helemaal vast is, maar dat wordt alleen maar beter richting Normandië.”

Aart van de Kamp jr. tikte twee balletjes van de kegels en zakte hierdoor naar de vierde plaats in het eindklassement, dat op naam werd geschreven door Steffen Brauchle.

Klik hier voor uitslagen.

Hoefslag/Hoefnet

Reacties