Chaplin van Martin Fuchs uit de roulatie

Chaplin van Martin Fuchs uit de roulatie

0 492
Martin Fuchs
Clooney is nu het eerste paard van Zwitser Martin Fuchs

In Aken ging het al mis, toen de KWPN geregistreerde Chaplin (Verdi x Concorde) op het laatste moment teruggetrokken werd uit de Nations Cup, en ruiter Martin Fuchs  daardoor niet mee kon rijden voor het Zwitserse team. Nader onderzoek  wijst nu uit dat de hengst voorlopig uit de roulatie is.

Chaplin

In de Nations Cup van het CHIO Aachen stond de Zwitser Martin Fuchs op de startlijst met Chaplin (Verdi x Concorde). Maar de combinatie kwam niet aan de start. In plaats van de komst van de combinatie aan te kondigen, vertelde de omroeper dat het fokproduct van G. Knoops, een lichte blessure had opgelopen en niet kon deelnemen aan de Nations Cup. Het Zwitserse team reed de Nations Cup vervolgens met drie combinaties, in plaats van vier.

Dikke streep

Na onderzoek blijkt, dat  Chaplin een slijmbeursontsteking aan het voorbeen heeft opgelopen. Een bittere pil voor Fuchs, die met de bruine hengst -na een eerdere blessure- weer net terug was van weggeweest.  De blessure zet een dikke streep door de verdere planning van het wedstrijdseizoen.

Clooney

Fuchs zet zijn pijlen voor Tryon nu op de 12-jarige Westfaalse Clooney (Cornet Obolensky x Ferragamo).  Met de schimmel Clooney rijdt hij al enkele jaren mee in de top, en kwam hij onder meer aan de start tijdens het EK in 2015. Clooney had echter in april  koliek, en is pas net weer hersteld. Volgende week start Fuchs Clooney in de Global Champions Tour in Berlijn. Hij zal met Clooney in de korte tijd tot het moment dat de Zwitserse selectie voor Tryon bekend is, moeten bewijzen dat hij klaar is voor een teamplaats.

Bron: www.grandprix-relay.com  / Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster / Digishots

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Dierenkliniek Nijverdal

Dierenkliniek Nijverdal

T: 0548-655065

E: info@dkhn.nl

W: www.dkhn.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Dierenkliniek Hellendoorn

Dierenkliniek Hellendoorn

T: 0548-655065

E: info@dkhn.nl

W: www.dkhn.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Arthur Dierenkliniek

Arthur Dierenkliniek

T: +31 (0)6 54623303

E: info@arthurdierenkliniek.nl

W: www.arthurdierenkliniek.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Reacties