Chacco Bleu-veulen voor €23.000 verkocht in online veiling Veulenveiling Borculo

Chacco Bleu-veulen voor €23.000 verkocht in online veiling Veulenveiling Borculo

Purple Blue GP (v. Chacco Blue) was de veilingtopper bij de springveulens op Veulenveiling Borculo.

De veulenveiling van Borculo, die dit jaar online verloopt, begon gisteren goed met de springveulens. Het duurste veulen was Purple Bleu GP, een dochter van Chacco Blue. Dit geweldige veulen werd afgeslagen op €23.000.

Met een gemiddelde prijs van €10.800 gaat de veiling de boeken is als succesvol.

Nog strengere selectie

Door de uitbraak van het coronavirus besloot de organisatie al vroeg in het seizoen om de veiling online te organiseren. De selectiecommissie selecteerde de veulens nog strenger dan dat ze voorheen al deden en zochten de beste veulens voor deze editie uit. En dit beleid betaalde zich uit in een uitstekend gemiddelde, zeer tevreden verkopers én kopers. Buitenlandse bieders probeerde al vroeg hun slag te slaan, maar er waren toch een aantal Nederlandse kopers die er met de winst vandoor gingen.

Buitenland

De duurste van de avond werd dus de Chacco Blue nazaat Purple Blue GP. Voor €23.000 vertrekt hij naar Duitsland. Catoki dochter Catokey Z blijft in Nederland en verwisselde voor €20.000 van eigenaar. Het hengstveulen Pepin (v. Emerald van ’t Ruytershof) gaat voor €18.000 naar Hongarije. Verder waren er kopers vanuit Amerika, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Rusland, België en Groot-Brittannië.

Transparante veiling

Pieter Jan Berkers vertelt namens de organisatie: “Het is natuurlijk jammer dat we niet zo’n mooi evenement neer hebben kunnen zetten als andere jaren, maar ondanks het grote aantal veulens dat we hadden zijn we zeer tevreden over de opbrengsten van de veulens van deze editie. Het is een transparante veiling en dat hebben online voort weten te zetten.’’

Dressuurveulens

Vandaag staan de dressuurveulens op het programma en ook daar is het koperspubliek al behoorlijk kooplustig. Meerdere veulens staan al op een hoge verkoopprijs. Vanaf 19.30 begint de veiling af te lopen.

Bekijk hier de indrukwekkende collectie dressuurveulens.

Bron: Veulenveiling Borculo

Reacties