CH Bennekom, mogelijk gemaakt door studenten

CH Bennekom, mogelijk gemaakt door studenten

Amber van Lavieren

Op 29 en 30 mei vindt het Concours Hippique Bennekom voor de 114e keer plaats. Ook dit jaar helpen veel studenten uit Wageningen mee om dit concours mogelijk te maken.

De springrubrieken zorgen voor spanning en sport van hoog niveau. Naast de wedstrijden is er ook een showprogramma voor de afwisseling.

Studenten

Een andere vaste waarde van het concours zijn de studenten uit Wageningen. Sinds jaar en dag komen ze helpen met het opbouwen van concoursterrein. Ook verrichten ze op Hemelvaartsdag allerhande hand- en spandiensten. Dat een betrokkenheid bij het concours niet ophoudt als de studie erop zit, bewijst de huidige voorzitter Herman Ubbink. Ubbink is, na zijn pensionering in 2011, aangetreden als voorzitter. Hij liep echter in 1968 al als student van de Landbouw Hogeschool al met springbalken te sjouwen op het terrein.

Het concours is ooit begonnen in Wageningen, wat de link naar de universiteit al voor de hand liggender maakt. De studenten van de toenmalige Landbouw Hogeschool hadden een bijna natuurlijke affiniteit met de paardensport.

Rough Riders

Er zijn nog steeds studenten nodig die met springbalken sjouwen. De leden van de Wageningsche Studenten Ruitervereniging Rough Riders, een ondervereniging van de Wageningse studentenvereniging Ceres, staan ook in 2019 op het hoofdterrein hun mannetje en vrouwtje. Voor het concours is hun hulp onmisbaar.

Hoewel het CH Bennekom dus al ruim een eeuw bestaat, kan het niet zonder de inbreng en bijdrage van jonge enthousiaste mensen. De Wageningse studenten bewijzen dat er niks oubolligs is aan een goede traditie.

Studentendemonstraties

Ook Aeres Hogeschool uit Wageningen is dit jaar weer actief op het concours. De studenten van de richting Docent en kennismanager paardensector demonstreren op welke manier zij denken in de toekomst hun vak te gaan uitoefenen. Zij doen dit in directe interactie met het publiek. Ook laten zij minder bekende aspecten van de paardensport aan het publiek zien.

Zo verzorgen zij een Eventing demonstratie waarbij Amber van Lavieren, internationaal Eventing-amazone, over vaste hindernissen zal springen. Ook wordt er een Pas de Deux gereden door de studenten. Een van de paarden bij dit duet in de ring verschijnt is de goedgekeurde Gelderse dekhengst Edmundo (Upperville x Modern).

Bron: Persbericht

Foto: CH Bennekom

 

Reacties