Ceylan Avinal moet toch vertellen waar Zygrande is

Ceylan Avinal moet toch vertellen waar Zygrande is

0 3348
Ceylan Avinal - Zygrande le Coupied Indoor Brabant 2016 © DigiShots

De Turks-Nederlandse amazone Ceylan Avinal moet van het Hof in Den Bosch de verblijfplaats van het Grand Prix-paard Zygrande le Coupied prijsgeven. Afgelopen juli besliste het Hof in een eerder incident nog dat Avinal de verblijfplaats van het paard voor zich mocht houden.

Avinal zit al in een jarenlange procedurele strijd met Theo Verboort, de ex-partner van haar moeder. Volgens Avinal is het paard Zygrande le Coupied namelijk een geschenk van Verboort en dus haar eigendom. Maar volgens Verboort behoort Zygrande nog steeds aan hem toe en moet Avinal het paard, dat ze ondertussen heeft opgeleid tot de Grand Prix, aan hem teruggeven.

Getouwtrek om Zygrande

Het getouwtrek tussen Avinal en Verboort om Zygrande le Coupied kwam tot een hoogtepunt toen Verboort begin 2015 conservatoir beslag liet leggen op de bruine ruin.

 In september 2016 bepaalde de rechtbank van Breda dat Avinal Zygrande op last van een dwangsom van maximaal 250.000,- euro aan Verboort moest teruggeven. Dat is alleen nooit gebeurd. Sterker nog; Zygrande en Avinal lijken sinds de uitspraak van de aardbodem verdwenen.

Tweemaal in hoger beroep

Dat het Hof over één en dezelfde zaak twee haaks op elkaar staande uitspraken heeft komt omdat zowel Ceylan Avinal als haar tegenpartij Theo Verboort een hoger beroep-procedure zijn begonnen naar aanleiding van de civiel-rechtelijke uitspraak van vorig jaar.

In het door hem ingestelde hoger beroep werd Verboort door het Hof in het ongelijk gesteld in een door hem gevraagde voorlopige voorziening. Volgens het Hof was er te weinig samenhang tussen wat Verboort in de voorlopige voorziening vorderde (namelijk: Waar is Zygrande?) en de hoofdvordering in zijn hoger beroep (een her-beslissing over een vrachtwagentje dat aan Avinals moeder was toegewezen).

Verband met de hoofdzaak

Maar in het hoger beroep dat Avinal heeft aangespannen ziet het Hof het verband tussen het door Verboort gevorderde en de hoofdzaak wel. Avinal is namelijk in beroep gegaan tegen de uitspraak dat zij Zygrande moet opgeven, en daarom kon het Hof nu wel een tussentijdse voorziening in het voordeel van Verboort uitspreken.

Het Hof heeft Avinal nu bevolen om binnen drie dagen na het tekenen van het arrest schriftelijk aan Verboort de verblijfplaats van Zygrande en zijn paspoort door te geven en te vertellen hoe het met de gezondheid van het paard gesteld is. Daarnaast mag Avinal het paard zolang de hoger beroep-procedure loopt niet meer zonder toestemming van Verboort verplaatsen.

Lees hier alle berichtgeving over Ceylan Avinal en Zygrande le Coupied

Reacties