Ceylan en Zygrande opgedoken in Istanbul

Ceylan en Zygrande opgedoken in Istanbul

0 8194

Na ruim een jaar spoorloos te zijn geweest is vanavond duidelijk geworden dat Ceylan Avinal en Zygrande le Coupied in Istanbul zijn. Dat maakte de Turks-Nederlandse amazone vanavond bekend aan Hoefslag. Avinal heeft in september 2016 de gerechtelijke opdracht gekregen het paard Zygrande aan haar moeders ex, Theo Verboort over te dragen.

Avinal en Verboort zijn sinds enkele jaren in een juridische strijd verwikkeld om het Grand Prix-paard Zygrande le Coupied (v Krack C). Volgens Avinal is het paard  namelijk een geschenk van Verboort en dus haar eigendom. Maar volgens Verboort behoort Zygrande nog steeds aan hem toe en moet Ceylan Zygrande –die ze ondertussen tot Grand Prix-niveau heeft opgeleid –aan hem teruggeven.

Op 31 augustus 2016 bepaalde de rechtbank van Breda dat Ceylan Zygrande binnen een week aan Verboort moest teruggeven op last van een dwangsom van maximaal 250.000,- euro. Maar Ceylan heeft deze uitspraak nooit opgevolgd.

Ruim een jaar was de verblijfplaats van de Turks-Nederlandse amazone en Zygrande één van de best bewaarde geheimen in de paardenwereld. De tip die Verboort kreeg dat het paard bij Tommie Visser en zijn man Rob van Puijenbroek in België gestald zou zijn leidde niet tot de vindplaats van Zygrande.

Maar ook nadat het Hof in Den Bosch Ceylan afgelopen oktober sommeerde de verblijfplaats van het paard aan Verboort kenbaar te maken bleef de amazone gehuld in een stilzwijgen.

Nu richt Ceylan zich per mail aan Hoefslag:

‘Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik was al vertrokken voordat de rechter besliste dat ik het paard moest teruggeven en anders dwangsommen moest betalen. Ik heb mijzelf en het paard moeten beschermen vanwege ernstige bedreigingen. Zelfs mijn moeder wordt achtervolgd en dit is ook gemeld bij de politie. Ik heb vertrouwen in een goede afloop en op dit moment word ik voldoende beschermd. Mijn paard en ik verblijven in Istanbul in Turkije en maken het goed. Ik heb de instanties ingelicht en de politie zal tot actie overgaan als dat noodzakelijk is. Ik begrijp dat er een vonnis is,  maar er moet ook nog beslist worden in de hoger beroep procedure. In Turkije gelden er andere regels’ 

Lees hier alles over de casus Ceylan Avinal-Zygrande le Coupied

Albertine Nannings voor Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming van de auteur niet toegestaan

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties