Centrale Welsh hengstenkeuring komt eraan!

Centrale Welsh hengstenkeuring komt eraan!

Centrale Welsh hengstenkeuring
Fronarth Defoe

Veel Welsh-liefhebbers kan het niet ontgaan zijn; ‘Black Magic’ op de KWPN Hengstenkeuring afgelopen weekend. Het NWPCS had dat al een jaar eerder, toen de zwarte parel Fronarth Defoe naar het Algemeen Dagkampioenschap danste. Zaterdag komt hij in Ermelo zijn titel verdedigen. ‘Hij is weer in topvorm,’ laat eigenaar Maarten Koele van Stoeterij Turfhorst weten.

Vrijdag

Op vrijdag 8 februari, komen 114 nieuw te keuren hengsten voor de eerste bezichtiging naar Ermelo.

Het programma begint vrijdag om 8.30 uur met de sectie B-hengsten, gevolgd door de sectie A-hengsten. Voor de middagpauze worden dan nog de C-hengsten en vier Welsh Cob-hengsten in de baan verwacht.

Vervolgens komt er een groep driejarige Welsh Partbred-hengsten voor de hengstenkeuringscommissie en komen er nieuw te keuren NWR-hengsten in de baan. De beoordeling van de doorverwezen hengsten begint om 13.00 uur.

Zaterdag

Zaterdag staat het eerste uur in het teken van de stamboekhengsten in de secties B, A, C en D, gevolgd door een showblokje. Daarna zullen de WPBR en NWR stamboekhengsten gepresenteerd worden.

Tijdens het NWR-kampioenschap verdedigt Jonker’s Jayden zijn titel. Hij werd vorig jaar niet alleen sectiekampioen, maar ook reserve dagkampioen. Vier zonen van hem zijn aanwezig tijdens de Centrale Welsh hengstenkeuring. Zij zijn ingeschreven voor de derde bezichtiging..

Daarnaast word er onder andere de ‘Fokker van het jaar’ bekend gemaakt, vinden de tweede bezichtigingen plaats en wordt het WPBR-kampioenschap gehouden.

 

Bron: NWPCS 

Foto: Vivian Hesen

Reacties