CDI Mechelen I Emmelie Scholtens en Desperado winnen ook kür *video*

CDI Mechelen I Emmelie Scholtens en Desperado winnen ook kür *video*

0 1212
Emmelie Scholtens en Desperado
Emmelie Scholtens en Desperado

Opnieuw waren Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. (v. Vivaldi) oppermachtig in Mechelen. Zij schreven de Grand Prix Freestyle op hun naam met een prachtige score van wel 85.075%.

Dubbele winst

Op zaterdag wonnen Scholtens en Desperado ook al de Grand Prix proef. Deze harmonieuze proef met sterk gereden pirouettes bleek genoeg voor 76,478%. Daarmee veroverde de combinatie een eerste plaats bij alle vijf de juryleden. In de freestyle proef plaatste één jurylid Scholtens op nummer twee, maar de rest plaatste haar opnieuw op nummer één.

Gedurfd

Volgens een toeschouwer reed Scholtens ‘zeer gedurfd en echt voorwaarts op de momenten dat ze voorwaarts moest rijden’. In de proef behaalde de combinatie bij enkele juryleden zelfs tienen. Deze kregen ze voor de uitgestrekte stap en de interpretatie van de muziek. Ook beoordeelden de juryleden de moeilijkheidsgraad van haar proef rond de 9, waaruit blijkt dat Scholtens en haar zwarte hengst goed hun best hebben gedaan.

 

Emmelie Scholtens en Desperado worden gefeliciteerd door de voorzitter van de jury, Jacques van Daele (foto: Claartje van Andel)

Top drie

De tweede plaats was voor de Portugese Maria Caetano met haar Lusitanohengst Coroado (v. Rubi). Deze combinatie behaalde een score van 80.940%, ruim vier procent lager dan de prestatie van Scholtens. Spanjaard Juan Matute Guimon sloot aan op de derde plaats met zijn paard Quantico (v. Fighting Fit). Zij scoorden 80.510%.

Zweistra en Lima Mayer

Na een elfde plaats in de Grand Prix proef van zaterdag, klimmen Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson TN) nu naar de achtste plaats. Zweistra en haar voshengst werden beoordeeld met veel zevens en zeven-en-een-halfs, waarbij ze net iets minder scoorden voor vliegende galopwissels om de pas. Al met al reden ze een hele nette score van 77.185% bij elkaar.

Persoonlijk record

Een opmerkelijk resultaat was ook dat van de Portugees João Miguel Torrao met de hengst Equador. Zij behaalden als laatste starters met 78,870% een persoonlijk record. Daarvoor reden ze dan ook een mooie proef met de piaffe en passage als hoogtepunt. Zij belandden hiermee op de zesde plaats. In het januarinummer van Hoefslag lees je meer over deze combinatie.

Bekijk hieronder een video van de winnende kür.

Winning Round | FEI Dressage World Cup – Mechelen 2019

Divine displays from Desperado N.O.P! 😍Emmelie Scholtens and Desperado N.O.P stole the show at Jumping Mechelen for the FEI Dressage World Cup. Owning the top spot across both days, this delectable duo stunned the crowds, coming away with a PB of 85.075% and the winning crown! 👑

Geplaatst door Fédération Equestre Internationale op Zondag 29 december 2019

Bekijk de volledige uitslag hier.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: © DigiShots

Reacties