CSI Lier I Vincent Geerink: “Elame heeft een goede instelling”

CSI Lier I Vincent Geerink: “Elame heeft een goede instelling”

Vincent Geerink - Beaumont CSI Salland 2015 © DigiShots

Tijdens het CSI Lier reed Vincent Geerink de schimmelruin Elame door middel van een foutloze naar de vierde plaats in de CSI2* Horseman Masters-rubriek. Een opmerkelijk resultaat, gezien de Wallenberg-zoon nog maar kort bij Geerink op stal staat.

Top drie

Geerink moest de top drie vrijhouden voor onder andere de Belgische winnaar Thibeau Spits. Hij reed zijn Javanna van de Torredreef binnen 56.30 seconden foutloos de baan rond. Met een knappe tijd van 56.79 volgden de Ier Bertram Allen en VOX DEI, die het zilver hiermee binnenhaalden. De derde plaats wordt bekleed door de Italiaan Giampiero Garofalo en Touche D’Espoire, die binnen 57.52 rond waren.

Nederlanders

Het beste Nederlandse resultaat was dat van Geerink, een foutloze ronde binnen 58.09 seconden. De eerstvolgende Nederlander in het klassement is Kim Emmen op de 18e plaats. Zij stuurde haar Farah binnen 65.55 foutloos de ring rond. Nog vele andere Nederlanders reden mee, die te vinden zijn in het klassement vanaf de 39e plek. Er waren in totaal 81 deelnemers in deze rubriek.

Eerder gereden

“Ik heb het paard nog niet zo lang, dus ik deed wat rustig aan,” licht de ruiter toe. “Ik ben daarom heel tevreden. Elame staat nu een maandje op stal hier. Ik kende hem al wel een beetje, ik heb hem tijdens Indoor Drachten één of twee jaar geleden al gereden. De jongen waar hij van is, is gestopt met rijden. Dat is jammer voor hem, maar voor mij zeker niet jammer!”

Fijn paard

Geerink is blij met de inzet van Elame. “Het is een heel fijn paard, hij heeft een hele goede instelling. Hij weet precies wat hij moet doen in de ring. Ook heeft hij al genoeg ervaring.” Hoe lang de schimmel bij Geerink op stal blijft staan, weet hij niet. “Je weet het niet, wie weet wordt hij volgende week wel verkocht. Mocht hij langer bij me blijven dan gaan we kijken wat het wordt. Dan gaan we eens een ranking proef rijden, en kijken we hoe ver we kunnen komen.”

Klik hier voor de volledige resultaten.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: © DigiShots

Reacties