CDI Lier | Dominique Filion wint Intermediaire I

CDI Lier | Dominique Filion wint Intermediaire I

Dominique Filion - Frida K CDI Lier 2020 © DigiShots

Dominique Filion wist de Intermediaire I op haar naam te schrijven. Ze reed Frida K (v. Fidertanz) oppermachtig naar de winnende score van 74%. Tweede werd Diederik van Silfhout met de hengst Impression (v. Don Schufro) met 71,971%. De derde plek werd opgeëist door de Belgische Larissa Pauluis.

Donderdag werd Filion nog derde achter Diederik van Silfhout en Tommie Visser. Visser werd vandaag tiende met 69,647%. Thalia Rockx nestelde zich op de vijfde plaats met 70,882%.

Rijtechnisch moeilijker

Filion vertelt “Ik ben natuurlijk superblij, winnen is altijd leuk. Maar waar ik vooral blij mee ben is dat ik met Frida tot nu toe altijd hoger scoor in de Inter I dan in de Prix St. George, terwijl de Inter I voor mijn gevoel toch een proef is die rijtechnisch wat moeilijker is. Ik ben heel rustig en soms word ik wat te rustig, maar in deze proef heb je heel veel te doen en moet je alert blijven. Dit is dus wel echt een proef die ons ligt.”

Heel veel kwaliteit

Enthousiast vervolgt ze“Ik had natuurlijk niet verwacht dat ik 74% zou halen, maar ik weet wel dat het kan omdat we dit al eerder gescoord hebben. Frida is gewoon een heel goed paard met heel veel kwaliteit, maar ze is nog heel groen. Ze heeft nog niet zo veel ervaring, loopt nog maar kort Lichte Tour en internationaal is natuurlijk weer anders dan nationaal. De baan is hartstikke mooi, maar er is heel veel te zien. Gisteren in de prijsuitreiking was ze best wel bang, dus ben ik vanochtend nog even gaan baanverkennen. Ik denk dat we daardoor nu een goede proef hebben kunnen rijden.”

Karakterpaard

De afgelopen maanden, Filion al meerdere Lichte Tour-overwinningen op haar naam met Frida K. “Het is een heel fijn paard, maar het is wel een merrie. Je kunt niks afdwingen bij haar, het is een karakterpaard en ik vind dat heel leuk. Ze heeft heel veel allure en ze doet het voor me in de ring. Ondanks dat ze het een beetje spannend vond, bleef ze mooi doorgaan. Ze heeft heel veel talent voor piaffe, maar ik ben daar nog niet echt mee bezig. Dit jaar blijf ik nog Prix St. George rijden, ik wil haar graag heel houden. Het is een fantastisch paard en ik heb geen haast met haar. Ik heb er alle vertrouwen in, het is nu een kwestie van kilometers maken” aldus Filion.

Zondag vindt de kür op muziek plaats. De startlijst vindt je hier.

Dominique Filion – Frida K
CDI Lier 2020
© DigiShots

Bron: Digishots / Hoefslag

Foto’s: Digishots

Reacties