Lynne Maas: ‘Dit voelt echt ruig’

Lynne Maas: ‘Dit voelt echt ruig’

0 1039
Lynne Maas
Lynne Maas met haar merrie Electra 2017

Vanavond stond in Ermelo de CDI* Kür op muziek op het programma voor de beste tien combinaties uit de Prix St Georges van gisteren. In een overwegend Nederlands deelnemersveld was de winnares van gisteren, Lynne Maas met haar KWPN-merrie Electra (Jazz x Ferro), met wie ze onlangs Nederlands kampioene Lichte Tour werd, wederom onverslaanbaar.

Jong zat

Niet lang nadat ze haar ticket voor de finale bij de zevenjarigen had veiliggesteld – met Fantastique eindigde Lynne eerder vanavond op de tweede plaats in de kleine finale – pakte ze met afstand de winst in de Kür (75.850%). De amazone had een lach van oor tot oor op haar merrie Electra: ‘Super om deze winst vandaag te pakken. Je ziet de anderen natuurlijk niet rijden dus je weet alleen maar hoe je eigen proef ging. Ze liep harstikke goed en ik weet tegelijkertijd dat er nog zo veel meer in zit, dit voelt echt ruig. Ze is nog jong zat, maar we hebben echt het hoogste niveau voor ogen. De progressie die ze heeft gemaakt sinds vorig jaar is ongekend. Ze is supergaaf en doet zo haar best voor me, het is bijna alleen maar sturen,’ grapt de amazone.

Nederlands podium

Marieke van der Putten reed de Armani-zoon Emporio MB (mv.Houston) naar 71.525%, goed voor de tweede plaats. Chantal Nijpjes completeerde het Hollandse podium met Chezavara (Hexagon Rubiquil x Obelisk) (71.233%). De zilveren medaillewinnaar van vorig jaar bij de zevenjarigen, Fiorucci (v.Florencio) onder de Zweedse Jenna Hogberg, legde gisteren nog beslag op de tweede plaats, maar moest nu genoegen nemen met plek zes (70.208%).

Bron: Hoefslag / WK Jonge Paarden

Reacties