CCI Arville | Karin Donckers: ‘Ik ben gewoon een lus vergeten’

CCI Arville | Karin Donckers: ‘Ik ben gewoon een lus vergeten’

Karin Donckers (archieffoto)

Karin Donckers was het afgelopen weekend succesvol tijdens de dertiende editie van Eventing Arville bij Namen in het park van het gelijknamig kasteel van de familie de Liedekerke. Een erg bijzonder editie dit jaar, want het gloednieuwe initiatief Event Rider Masters, vergelijkbaar met de Global Champions Tour in het springen, streek er dit jaar neer voor de derde manche van hun driesterrencircuit.

Karin Donckers

De Belgische Karin Donckers reed in zowat elke rubriek mee in Arville en wist vandaag de overwinning en de tweede plaats in de wacht te slepen in de CIC1* met Hamilton en No Limit VDB Z. Met Jalapeno was zij de enige Belgische die meereed in de Event Rider Masters rubrieken, en ondanks een tegenvaller in de cross country vandaag blikt zij heel tevreden terug op haar wedstrijd.

Vast team gemist

‘Ik heb mijn vast team gemist: mijn man moet werken en mijn ouders waren er ook niet bij. Daardoor was ik een beetje minder ondersteund en was het allemaal veel hectischer voor mij’, legt Karin uit. ‘Ondanks alles deden al mijn paarden het zo goed! Ik reed vier keer een heel goede dressuurproef, No Limit en Hamilton deden het uitstekend in de jumping en ook Jalapeno deed erg zijn best maar had een bit in dat misschien wat te sterk was en reageerde daarop, waardoor we een fout kregen.’

30 Seconden verloren

‘En dan de cross country van de ERM… ik ben gewoon een lus vergeten! Ik hoorde de mensen nog roepen maar had niet meteen door dat dat op mij was. Door te moeten terugkeren ben ik zeker 30 seconden verloren en ja… dat is zo spijtig! Maar ik blijf supertevreden met mijn wedstrijd want al mijn paarden liepen gewoon super. Jalapeno (Chili Morning) is bovendien het paard van de CEO van het circuit, Chris Stone, dus ik ben erg blij met deze prestatie!

Tekst: Kim Schoukens voor CAP Magazine / Hippos.be

Foto: Remco Veurink

Reacties