Winnend GP-debuut voor Cathrine Dufour en Bohemian

Winnend GP-debuut voor Cathrine Dufour en Bohemian

Bohemian
Bohemian, hier onder zijn vorige amazone Katrine Kraglund, Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

De Deense Cathrine Dufour heeft afgelopen weekend voor het eerst haar toekomstpaard Bohemian uitgebracht in de Grand Prix. Dat schrijft St-Georg. En met succes: Dufour en Bohemian eindigden bij hun debuut al meteen op de eerste plaats!

GP-debuut als achtjarige

De nu achtjarige Bohemian (v. Bordeaux) nam aan het WK voor jonge paarden deel in 2016, toen nog onder het zadel van de Duitse Katrine Kragland. Ze werden er achtste in de finale, waarvoor ze zich via de kleine finale wisten te kwalificeren. Daarna kreeg Bohemian Dufour als amazone. Vorig jaar waren ze op internationaal niveau succesvol in de Prix St. Georges in Uggerhalne en tweede in de Intermédiaire I.

In januari maakten Bohemian en Dufour nog hun debuut in de Zware Tour. In de Intermediaire II overtuigden ze ook meteen, met 77,7%.  Tweeënhalve maand later zijn Dufour en Bohemian dus al klaar voor de Grand Prix, en vallen ze meteen met de deur in huis.

‘Schitterende toekomst voor Bohemian!’

Op haar Facebookpagina schrijft Dufour: ‘Grand Prix-debuut met mijn superster Bohemian. Hij heeft het zo goed gedaan en ik ben zeker dat hij een schitterende toekomst voor zich heeft!’

Het Deense Horse2Rider schreef dat de combinatie de proef met 73,100% gewonnen heeft en citeert Dufour. Ze zei dat ze twee dure fouten gemaakt had, en dat de fut er bij Bohemian een beetje uit was tegen het einde van de proef.

Grand Prix debut with my superstar Bohemian. He did such a good job, and I’m sure he’s got a bright future ahead of him 🌟 congrats to owner @louisezinglersen. Powered by @trolle_company @adaxbags @saracen_horse_feeds @nafdanmark @helgstrand_denmark @healthy_horse @cyclossageskandinavia @samshield_scandinavia @ingdamssaddlery

Geplaatst door Dufour Dressage op maandag 26 maart 2018

Dufour rijdt zich nu op kampioenschappen in de kijker met Atterupgaards Cassidy. Ze maakt er geen geheim van dat ze in Bohemian de opvolger ziet van de veertienjarige vosruin. En als ze met Bohemian dergelijke resultaten blijft neerzetten, heeft ze daar gelijk in!

Bron: St-Georg

Foto: DigiShots

Reacties