Catch Me If You Can OLD debuteert onder nieuwe amazone

Catch Me If You Can OLD debuteert onder nieuwe amazone

Laura Klaphake - Catch Me If You Can Old
Laura Klaphake - Catch Me If You Can Old CHIO Aachen 2018 © DigiShots

Laura Klaphake’s voormalige toppaard Catch Me If You Can OLD (v.Catoki) debuteert dit weekend op de Al Shira’aa International Horse Show in Abu Dhabi onder haar nieuwe amazone. De Tsjechische Anna Kellnerova heeft plaatsgenomen in het zadel van de merrie.

Catch Me If You Can

Catch Me If You Can OLD sprong onder Klaphake vijf succesvolle seizoenen. De combinatie schreef meerdere overwinningen op hun naam en leverde een bijdrage aan de bronzen teammedaille van Duitsland op de Wereldruiterspelen in Tryon. Individueel behaalde de combinatie een veertiende plek in het eindklassement. De elfjarige Catch Me If You Can liep twee internationale kampioenschappen. Daarnaast was ze succesvol in meerdere Nations Cup en Global Champions Tour-wedstrijden. Voormalig eigenaar Paul Schockemöhle weigerde vooraf aan de Wereldruiterspelen een miljoenenbod voor de merrie, maar verkocht haar in november aan Czech Equestrian Team.

Anna Kellnerova

Anna Kellnerova heeft de teugels van Klaphake overgenomen. De 22-jarige Tsjechische amazone kwam eerder al uit op het hoogste niveau met Silverstone G. Ook dit laatste paard is opgeleid door Klaphake. Met hem sloot Kellnerova 2018 af met een vijfde plaats in een 1.50-rubriek op de Global Champions League Playoffs in Praag. In Abu Dhabi bracht ze Catch Me If You Can twee dagen aan start in een 1.30-rubriek, waarin de combinatie beide dagen een foutloze ronde liet noteren. Een succesvol begin van het wedstrijdseizoen dat Kellnerova in het Midden-Oosten te wachten staat; volgende week staat er een CSI5* in Dubai op de planning, daarna zal de amazone verder reizen naar Sharjah.

Bron: Hoefslag/Facebook

Reacties