Casago II en Je Suis Equus Tame op kop en acht vierjarigen...

Casago II en Je Suis Equus Tame op kop en acht vierjarigen dubbel nul

Steven Veldhuis en Je Suis Equus Tame © DigiShots

Maandag vond in Vragender de tweede wedstrijd van de Blom KWPN hengstencompetitie voor jonge springpaarden plaats.

In het Z ging de zege naar Casago II (v.  Caretino) en Bart Lips. Je Suis Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot) en Steven Veldhuis pakte de overwinning in het M. In de klasse L waren acht hengsten twee keer foutloos.

Eerste starter

Als eerste starter in de zevenkoppige barrage ging Bart Lips gelijk voortvarend van start met de hengst Casago II. Met korte wendingen zette hij direct een uitstekend resultaat neer, waar vervolgens alle andere combinaties zich op stukbeten. Inga Schuurman deed een goede poging en kwam het meest dichtbij de winnaar met de KWPN-hengst Cascadello Boy RM (v. Cascadello I) Ook Vincent Geerink zette een snelle, foutloze ronde neer met de KWPN-hengst Ice Breaker E.B. (v. Action Breaker) en finishte als derde.

Snelste tijd

De snelste barragerit in de klasse Z kwam op naam van Alex Gill met de KWPN-hengst Inaico VDL (v. Indoctro). Hij kreeg onderweg echter een fout en zakte toen naar de vierde plaats.

Razendsnel

Steven Veldhuis stuurde Je Suis Equus Tame in een razendsnelle barrage rit naar de zege in het M. Jumper Verdi (v. Verdi) won de eerste competitiewedstrijd en werd nu nipt tweede onder Bart Bles. Megan Laseur stuurde Just One (v. Toulon) naar de derde plaats.

Geen plaatsing

In de klasse L, voor vierjarigen, wordt er geen barrage op tijd verreden en worden de hengsten niet geplaatst. Alle combinaties die dubbel foutloos zijn ontvangen een geldbedrag en een rozet. In Vragender waren acht hengsten dubbel foutloos.

Het ging om Kincsem (v. Carrera) met Michelle Dijkerman, Kobalt VDL (v. Modesto) met James Billington, Kuala Lumpur (v. Arezzo VDL) met Marco Sas en Kensington ES (v. Cornet Obolensky) met Caroline Müller, Kardesh (v. Etoulon VDL) met Zoï Snels, Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL) met Jur Vrieling en Karamba (v. Entertainer) met Gert Jan Horsmans.
De eerste vijf waren in de eerste competitie wedstrijd ook al dubbel foutloos.

De volgende en laatste wedstrijd is op 28 december in Zuidbroek.

Bron: De Hoefslag/ KWPN

Reacties