Carrièreswitch voor Winando RFS : “We gaan nog veel van hem horen...

Carrièreswitch voor Winando RFS : “We gaan nog veel van hem horen in de para-sport”

0 1504
Fenna Roefs - Winando ©Foto4U

Winando RFS (v. Jetset-D), het paard waarmee Fenna Roefs onder meer succesvol was bij de Young Riders en in de Lichte Tour is verkocht. De Jetset-D zoon gaat zijn carrière voortzetten in de para-dressuur onder Demi Uijtewaal.

In de buurt

Roefs reageert: “De amazone heel talentvol, alles is nog niet zo heel ervaren in de para-sport. Maar in de reguliere dressuur reed ze al wel op Z niveau geloof ik. Ik ben ook heel blij dat zij elkaar gevonden hebben en dat Winando in Nederland blijft. Dat vind ik bijzonder fijn, want toch zijn er wel een aantal paarden naar Amerika of China gegaan en dan zie je ze nooit meer terug. Dus zo blijft hij toch een beetje in de buurt.” Vertelt Roefs lachend.

Keuzes

Roefs heeft een aantal maanden geleden zelf een heftig ongeluk gehad met een van haar jonge paarden. “Ik ben gevallen en heb daarmee flink letsel opgelopen aan een van mijn organen. Zodoende ben ik twee keer geopereerd en ben ik nu flink bezig met revalideren. Het gaat hartstikke goed, maar uiteindelijk moet je toch keuzes maken. We hebben besloten om toch een van mijn toppaarden te verkopen, en dat werd Winando.”

Gouden tip

“Winando heeft echt een gouden karakter. Dat is een ding van zeker is en hem ook geschikt maakt voor de para-sport” begint Roefs vol liefde over haar paard te vertellen. “Ik steek mijn hand voor dat paard in het vuur. Ik heb meerdere onervaren klanten aan mijn deur gehad, maar dit is een para-amazone, dus die laat ik niet eens komen als ik weet dat het om een ‘spooky’ paard gaat. Toen ik besloten had om hem te verkopen heb ik dat aan mijn netwerk laten weten. En iemand heeft hem toen aan Demi getipt.”

Succesvol, met plezier

Toch blijft de verkoop voor de amazone dubbel. “Tuurlijk. Het is allemaal best wel heftig wat er met mij is gebeurd. Ik ben nog niet zo lang geleden voor mezelf begonnen, en toen kwam dat ongeluk. Winando is een bijzonder paard voor mij. Ik ben altijd succesvol, maar vooral met heel veel plezier op dat paard gestapt. In de tijd dat ik bij Anky zat heb ik heel veel van hem geleerd, maar ook de Young Riders en Lichte Tour heb ik veel met hem beleefd. Ik heb gewoon heel veel van mijn carrière  te danken aan Winando. Dus dan is het wel dubbel. Maar zoals ik net al zei, is het fijn en leuk als ik een keer een paard dat mijn vader en ik hebben verkocht, in Nederland in de sport terug gaan zien. Zeker in de para-sport.”

Opvolgers

“Winando RFS is een paard dat zo weer de ring in kan. Hij is 16, dus voor hem is het niet erg om een stapje terug te doen. Ik denk echt dat het een gouden match is en ik hoop dat we nog veel van deze combinatie gaan horen. Wij blijven hem volgen. Ik heb hier op stal nog een aantal opvolgers staan, dus zodra ik gerevalideerd ben hoop ik weer internationaal mee te kunnen doen. Gelukkig sta ik ook niet met lege handen. Mijn carrière gaat gewoon door!” Besluit de goedlachse amazone uit.

 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Foto4U

Reacties