Carl Hester: ‘Mount St John Freestyle niet onder Dujardin naar Londen International...

Carl Hester: ‘Mount St John Freestyle niet onder Dujardin naar Londen International Horse Show’

Mount St John Freestyle
Charlotte Dujardin - Mount St John Freestyle FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Eerder liet Charlotte Dujardin weten dat ze tijdens de Londen International Horse Show haar debuut zou maken met de kersverse kür op muziek met Mount St John Freestyle, het paard waar ze tijdens de Wereldruiterspelen nog brons mee behaalde. In plaats daarvan zal zij in het zadel van Hawtins Delicato plaats nemen, het paard waarmee Carl Hester deelnam aan de Wereldruiterspelen.

Verkoudheid

Mount St John Freestyle is aan het herstellen van een verkoudheid. ‘We hebben hem wat vrije tijd gegeven,’ legt Hester uit. ‘Op dit moment is ze weer onder het zadel, maar we willen niks forceren en haar rustig terug op conditie laten komen. We zijn ons bewust dat ze een jong paard is dat op het hoogste niveau presteert. We hebben geen haast en geven haar genoeg tijd.’

Doordat Dujardin de teugels van die 10-jarige Hawtins Delicato (v. Diamond Hit) overneemt van Hester, zal hij niet van start gaan tijdens de Londen International Horse Show. ‘Ik vind het jammer dat ik niet zal rijden op een van mijn meest favoriete wedstrijden. Maar ik zal er aan de zijlijn staan voor Charlotte, ze maakt een goede kans met Hawtins Delicato.’

Dit jaar zal Charlotte het op gaan nemen tegen onder andere Edward Gal met Glock’s Zonik en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dreamboy.

Juan Matute Guimon

De Spaanse, 21-jarige Juan Matute Guimon zal voor het eerst tijdens de Londen International Horse Show te zien zijn en is daarmee de jongste deelnemer. Hij zal plaatsnemen in het zadel van Quantico (v. Fighting Fit), het paard dat hij ook meenam naar de Wereldruiterspelen.

 

Bron: Horse & Hound

Foto: Digishots

 

Reacties