Camargo gaat verder onder het zadel van Nicola Philippaerts

Camargo gaat verder onder het zadel van Nicola Philippaerts

Camargo Nicola Philippaerts
Luciana Diniz en Fit for Fun 13, hier op het Europees Kampioenschap in Gotenburg 2017 (foto: DigiShots)

Camargo heeft een nieuwe ruiter: Nicola Philippaerts. Tijdens het toernooi in Knokke zal de elfjarige Canturo-zoon voor het eerst onder het zadel van de Europees jeugdkampioen Philippaerts verschijnen.

Tot dusver is de bruine hengst onder het zadel geweest van Luciana Diniz. De hengst komt van de fokker Ralf Jünger. Diniz heeft onder andere de moeder van Camargo, Fit For Fun, naar meerdere successen gereden. De winst van de Global Champions Tour is er hier een van.

Global Champions Tour Grand Prix

Camargo is door zijn fokker, Jünger, zelf uitgebracht in de sport. Deze combinatie heeft onder andere de 1,60m Tourmaline Cup in Calgary gewonnen en behaalde dit jaar nog een mooie vierde plaats tijdens de Global Champions Tour Grand Prix in Shanghai.

Fokrechten

Hoewel Ludo Philippaerts samen met sponsor Frans Lens de sportrechten bezit, blijven de fokrechten in het bezig van Jünger. Iets waar de fokkers blij mee zijn. De tophengst heeft, ondanks dat hij door de sport niet veel wordt gebruikt in de fokkerij, al voor uitmuntend nageslacht gezorgd. Hieronder kampioenveulens, winnaars in het vrijspringen en kampioenmerries en veelbelovende jonge springpaarden.

Bron: Persbericht Ralf Jünger

Foto: Tanja Decker

Reacties