Calvin Böckmann neemt top springhengst Cordynox over

Calvin Böckmann neemt top springhengst Cordynox over

Marcus Ehning - Cordynox Jumping Amsterdam 2016 © DigiShots

De State Stud Warendorf vertrouwd Calvin Böckmann een van zijn beste springhengsten toe, de Cornado-zoon Cordynox.

Getalenteerde juniorruiter

Calvin Böckmann wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde junior ruiters van het land.  Böckmann neemt de twaalfjarige Cordynox over van de State Stud Warendorf. De donkerbruine hengst is een zoon van Marcus Ehning’s superster Cornado uit Polydor Paradox Fallow Deer. De hengst is gefokt door Josef en Winfried Ewers.

Training

Cordynox werd getraind door Jens Goldfuß en Marcus Ehning. Ehning won op Cordynox de Six Bar-wedstrijden in Amsterdam en Wenen. Hij plaatste zich tevens op de Global Champions Tour-toernooien, de CSI5 * in Basel en daarnaast op het Wereldkampioenschap in Leipzig.

Ruiters

In 2017 nam Ehning’s voormalige ruiter Kendra Claricia Brinkop de hengst over. Onder de amazone werd hij onder andere vijfde in het kampioenschap van Nörten-Hardenberg. Meest recent zat Jens Goldfuß in het zadel, maar nu is het Calvin Böckmann die de teugels van Goldfuß overneemt.

Geweldig paard

De familie Böckmann kondigt dit aan op Instagram: “Happy & Proud #newTeamMember. Veel dank aan de Noord-Rijnland-Westfaalse Staatsstoeterij en de DOKR voor de gelegenheid om zo’n geweldig paard te berijden!”

 

Bron: St-georg

Reacties