BZV-boer Geert Jan over eiwitarm dieet voor vee: ‘Dit betreft ook de...

BZV-boer Geert Jan over eiwitarm dieet voor vee: ‘Dit betreft ook de paarden’

Boeren protesteren momenteel tegen het stikstofbeleid, vanaf 1 september moet er minder eiwit in het veevoer zitten. Geert Jan van Meerveld, bekend van Boer Zoekt Vrouw, reageert via Instagram op de acties van de boeren.

Stikstofbeleid

Landbouwminister Carola Schouten heeft bepaald dat boeren vanaf 1 september geen eiwitrijk veevoer meer mogen gebruiken. In eiwitten zit stikstof, en wat de koe niet ingaat komt er ook niet uit. Boeren zijn tegen de maatregel, omdat zij bang zijn dat de melkproductie en de gezondheid van hun dieren in gevaar komt. De veevoermaatregel, het rijden van 100 km/u op de snelweg en het uitkopen van varkensboeren moet ervoor zorgen dat 75.000 woningbouwplannen en zeven wegenbouwprojecten toch door kunnen gaan.

Denk eens verder

In een filmpje laat boer Geert Jan van Meerveld de paarden op zijn opfokbedrijf zien. “Nu zien de paarden er allemaal gezond uit”, licht hij toe. “Als minister Schouten haar zin doordrijft, dan zit er straks geen eiwit meer in het veevoer, maar ook niet in het paardenvoer. Hoe gaan de veulens daarmee groeien? Worden dat uiteindelijk zulke toppers? Denk niet alleen aan de boeren met koeien, maar denk eens verder als zij actie voeren; het betreft ook de paarden. Het zijn niet alleen de koeien, maar ook andere beesten. Denk niet, ah, daar staat weer een boer. Nee, wij komen op voor onze rechten, dat zouden meer mensen moeten doen.”

Bron: Instagram/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties