BZV-boer Geert Jan verliest boerderij: “Niet genoeg grond voor alle paarden”

BZV-boer Geert Jan verliest boerderij: “Niet genoeg grond voor alle paarden”

0 11541
paardenwelzijn weide gras wei grond
Foto ter illustratie

Geert Jan, deelnemer van het laatste seizoen van Boer zoekt Vrouw, is al jarenlang in gesprek met de gemeente Amsterdam over zijn boerderij. De gemeente heeft zijn grond nodig heeft voor de productie van rietsigaren. Lange tijd won hij de rechtszaken, maar nu is het tij gekeerd.

Geert Jan moet zijn plek 30 juni verlaten en heeft geen plaats meer voor zijn paardenfokkerij. “Ik moet op 30 juni van mijn land af zijn en stoppen met mijn bedrijf,” vertelt de boer aan Story. “Al mijn paarden moeten dan weg zijn. Ik heb momenteel zestig paarden buiten lopen, maar normaal gesproken zijn dat er in de zomer ruim tweehonderd. Die paarden moeten nu elders worden ondergebracht. Ik heb nog wat grond op een andere locatie, maar dat is niet genoeg voor alle paarden.

Rietsigaren

“Ze willen het gebied onder water zetten voor de natuur. Ze gaan er rietsigaren in zetten. Die worden uiteindelijk geoogst en dan worden er isolatieplaten van gemaakt. Dan kan Amsterdam duurzaam zijn, maar die fabriek is er nog helemaal niet!”

Bron: Veronica/Story

Foto: Remco Veurink

Reacties