Butler en Poels’ Athene winnen Grote Prijs Kronenberg

Butler en Poels’ Athene winnen Grote Prijs Kronenberg

0 181
Athene
Aniek Poels - Athene CSI de Peelbergen 2020 © DigiShots

In de Peelbergen werden afgelopen weekend vele rubrieken gewonnen door Nederlandse combinaties. Toch wisten ze in de twee ster Grote Prijs geen potten te breken. De zege had desalniettemin een Nederlands tintje: Alexander Butler eindigde met Aniek Poels’ toppaard Athene op de eerste plaats.

Maikel van der Vleuten

“We zijn blij dat we weer in eigen land wedstrijden kunnen rijden”, vertelt Maikel van der Vleuten, die met vier paarden deelnam. “We stellen het op prijs dat de veiligheid van mens en paard door de organisatie als hoogste prioriteit beschouwd wordt.”

Door een blessure zijn Van der Vleutens’ beste paarden uit de running of nog niet helemaal terug op topniveau. Zodoende moest de Brabantse Oranje-ruiter verstek laten gaan bij The Dutch Masters in Den Bosch. Met Kamara van ’t Heike (v. Epleaser van ’t Heike) werd Van der Vleuten derde in het 1.40m op donderdag. In de 1.45m Grote Prijs eindigde het duo met vier strafpunten als achttiende.

Grote Prijs

De beste Nederlandse combinatie in de Grote Prijs was thuisruiter Mathijs van Asten. Met de altijd voorzichtige Yagudin (v. Berlin) kreeg de Limburger met slechts 0,04 seconden te veel op de teller een tijdfout in de basisomloop. Het paar eindigde als negende. Acht combinaties gingen de strijd aan in de barrage, waarin Ier Alexander Butler met Athene (v. Berlin) de zege opeiste. Hij noteerde bijna een hele seconde minder op de klok dan de nummer twee: Petronella Andersson met Claptonn Mouch (v. Conrad).

Athene

Athene (v. Berlin) behaalde met Aniek Poels vele successen. De merrie is sinds eind 2020 bij Butler onder het zadel. De ruiter, die in dienst is van Anieks’ zus Willemijn Poels, rijdt de zestienjarige merrie met plezier. “Wegens Aniek haar zwangerschap heb ik de teugels overgenomen. Het is voor mij natuurlijk geweldig dat ik een paard zoals deze mag rijden. Ze is heel ervaren en goed opgeleid. Daar heb ik nu profijt van.”

Butler zat al op de goede weg met Athene. In februari werd het paar zesde in de GP van Vejer de la Frontera. “In de barrage kon ik alle risico nemen. We hadden een aantal mogelijke scenario’s, waarbij ik sowieso een galopsprong minder wilde rijden van hindernis een naar twee. Athene is heel groot met bijbehorende zevenmijlspassen, maar door haar formaat is ze niet de allersnelste. Maar met een beetje geluk en een riante eindsprint lukte het de snelste tijd te halen.”

 

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Reacties