Bundeschampionat: Daytona Platinum en First Ampere imponeren bij vijfjarigen

Bundeschampionat: Daytona Platinum en First Ampere imponeren bij vijfjarigen

First Ampere
First Ampere tijdens het WK jonge paarden. Foto: Anniek van Schaik / Focussed

Ook de vijfjarige dressuurpaarden kwalificatie tijdens het Bundeschampionat in Warendorf werd verreden in twee groepen. In de eerste groep imponeerde de Oldenburgse hengst Daytona Platinum. De tweede groep werd aangevoerd door de hengst First Ampere, die we nog kennen van het WK jonge dressuurpaarden ruim een maand geleden in Ermelo. 

Zoon van Dante Weltino
De imposante donkere Daytona Platinum is een zoon van de Grand Prix revolutie van dit jaar:  Dante Weltino. Hij werd gefokt door Andreas Klinker en voorgesteld door  Lukas Fischer.  De tweede plaats in deze groep  ging met een totaalscore van  8,6 naar de  Reinlandse  hengst Luiz Gustavo (Lord Carnaby  x Fidertanz), gereden door  Beatrice Buchwald.

First Ampere kanshebber
In de tweede groep imponeerde de  Hannoveraanse hengst First Ampere (v. Ampere). Gereden door Tessa Frank liet hij zien waarom hij in de eerste ronde van het WK jonge dressuurpaarden zo hoog eindigde. En revancheerde hij zijn mindere optreden tijdens de finale van ditzelfde evenement. Hij is beslist een kanshebber voor de Bundeschampionat-titel bij de vijfjarigen.  De tweede plaats werd in deze groep gedeeld door  de Oldenburg Quel Filou (Quaterback  x Stedinger), die op het WK zilver won en de Oldenburger hengst Belucci (Boston x Bismarck).

Uitslagen

Bron: FN / Hoefslag

Foto: Anniek van Schaik / Foccused

Reacties