Bundeschampion Fior naar Martin Christensen

Bundeschampion Fior naar Martin Christensen

0 125
dressuur subtop
foto: Remco Veurink

Fior (v. Furstenball), die in 2017 Bundeschampion werd, is verkocht. Fior moet nu het nieuwe toekomstpaard van de Deense Grand Prix-ruiter Martin Christensen worden.

Gefokt door Schockemohle

De zevenjarige Fior werd gefokt door Paul Schockemohle. In 2013 werd hij goedgekeurd door het Oldenburgerstamboek, maar afgelopen zomer werd hij geruind. Op die manier kan hij zich nu volledig focussen op de sport, zonder andere verplichtingen.

De grote zwarte Fior werd als vierjarige eerst getraind én uitgebracht door de Spanjaard Borja Carrasco. De combinatie won het Oldenburgerkampioenschap voor jonge paarden in Rastede in 2015 en werd in datzelfde jaar derde op het Bundeschampionate voor vierjarige hengsten.

Voor 350.000 euro verkocht op PSI Auction

Op de PSI Auction in 2015 werd Fior voor 350.000 euro verkocht. Hij werd een keer op wedstrijd uitgebracht door Rudolf Widmann in mei 2016, maar keerde daarna terug naar Hof Kasselmann waar Frederic Wandres hem verder trainde.

In 2017 namen Wandres en Fior deel aan het WK voor jonge paarden in Ermelo, waar ze twaalfde eindigden in de finale. Fior en Wandres waren veelbelovend gestart, maar in de finale was de fut eruit en eindigden ze onderaan het klassement. Een maand later namen ze revanche, en wonnen ze het Bundeschampionate in Warendorf. In totaal kreeg Fior daar een score van 8,9 punten. De hengst kreeg een 9,5 voor zijn draf, een 8,5 voor stap en galop. Fior scoorde ook een 8,5 voor durchlässigkeit en een 9,5 voor aanleg. Volgens de commentator van het kampioenschap ‘een topprestatie’.

Hieronder zie je Wandres en Fior aan het werk tijdens het Bundeschampionate.

‘Fior is erg intelligent!’

Fior is nu verhuisd naar Stall Tannenhof in het Duitse Pinneberg (in de omgeving van Hamburg), de thuisbasis van de Deen Martin Christensen. Die is blij met zijn nieuwe viervoeter: ‘Fior is een leuk paard, met heel veel talent. En hij is erg intelligent!’

Bron: Eurodressage

Foto: Remco Veurink

Reacties