Buiten paardrijden vanaf 11 mei weer voor iedereen toegestaan

Buiten paardrijden vanaf 11 mei weer voor iedereen toegestaan

Goed nieuws voor een groot deel van de hippische ondernemers en verenigingen! Tijdens de persconferentie van het kabinet op woensdag 6 mei heeft premier Rutte aangekondigd dat na 11 mei niet-contactsporten voor alle leeftijden buiten weer mogen.

Geen wedstrijden

Tijdens de persconferentie heeft premier Rutte met een routekaart perspectief geboden voor verschillende sectoren in Nederland. Hierbij is aangekondigd dat na 11 mei niet-contactsporten, zoals paardrijden, buiten weer zijn toegestaan, mits de 1,5 meter gewaarborgd blijft. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan.

Sportprotocol

De komende dagen werken de KNHS en FNRS samen met NOC*NSF, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en Vereniging van Sport en Gemeenten (VSW) gezamenlijk een nieuw algemeen sportprotocol en sportspecifiek-protocol voor paardrijden uit. Dit protocol zal door verenigingen, paardensportaccommodaties, ondernemers en gemeentes gebruikt kunnen worden om de sport op hun locatie goed in te richten. Dit naar de eisen van de anderhalvemetersamenleving. Daarnaast komt de KNHS de komende dagen met een update over de geldende maatregelen in de paardensport vanaf 11 mei.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties