Bronzen EK-medaille voor Tristan Marchal: ‘Meer in schoenen geschoven dan verdiend’

Bronzen EK-medaille voor Tristan Marchal: ‘Meer in schoenen geschoven dan verdiend’

Tristan Marchal
Tristan Marchal - Sambucca Longines FEI European Championships 2018 © DigiShots

Tristan Marchal eindigde in de zomer van 2018, tijdens het Europees Kampioenschap springen voor Young Riders in Fontainebleau, op de vierde plaats. Harry Charles moet zijn gouden medaille afgeven omdat er ongeoorloofde middelen in het bloed van zijn paard waren gevonden. Hierdoor klimt Marchal één plek in het klassement, en krijgt nu dus de bronzen medaille toegewezen.

‘In schoenen geschoven’

‘Ik ben trots op de vierde plaats met een medaille. Ik krijg hem misschien meer in mijn schoenen geschoven dan dat ik hem echt verdiend heb. Het is jammer dat het zo lang moest duren voordat dit officieel naar buiten gebracht werd. Toch voelt het voor mij als een hele mooie herinnering aan het EK,’ vertelt Marchal.

Gebroken schouderblad 

Dit jaar is Marchal er tijdens het NK in Mierlo niet bij. ‘Door een val van een paard heb ik mijn schouderblad gebroken. Donderdag maken ze een CT-scan, dan weten we hoelang het gaat duren.’ Vorig jaar ging Marchal nog twee dagen lang aan de leiding met Sambucca (v. Sandro Boy), dit jaar moet hij dat dus aan zich voorbij laten gaan.

 

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties