Brons met zilveren rand voor Nederlandse junioren op EK

Brons met zilveren rand voor Nederlandse junioren op EK

0 3922
Het bronzen team van de junioren op het EK in Hongarije. Shanna Baars, Sanne van der Pols, Evi van Rooij en Robin Heiden met Bondscoach Monique Peutz foto Equigeniek

De tweede groep junioren kwam vandaag aan de start in de landenwedstrijd van het EK in Boedapest Hongarije. Gisteren zetten Robin Heiden en Shanna Baars al goede resultaten neer. Met de proeven van Evi van Rooij en Sanne van der Pols van vandaag erbij wonnen ze met het team brons, achter Duitsland en Denemarken. De afstand met Denemarken was met 1,3% minimaal.

Apetrots

“Ik ben echt apetrots op alle vier”, steekt bondscoach Monique Peutz enthousiast van wal. “Ze hebben alle vier heel goed gereden. Shanna haar paard had gisteren erg last van de warmte. Het was zo warm en drukkend. Toch bleef ze er heel goed aan rijden. Robin had gisteren de pech dat de wedstrijd stilgelegd werd door onweer. Ze moest wachten, maar bleef toch super gefocust en rustig. Ze zette daarna echt een topproef neer. Met zo’n mooi en harmonieus beeld. Haar paard was wel heet, maar daar ging ze super mee om.”

Professioneel

Over de proeven van vandaag vertelt ze: “Evi haar paard was in de stap iets afgeleid en ging iets om zich heen kijken. Daardoor was hij er niet meer helemaal aan, maar Evi bleef heel professioneel door rijden en het oplossen. Toen ze mocht galopperen stond hij er weer helemaal aan. Echt heel mooi. Sanne moest als laatste van de vier de ring in en liet ook een hele mooie proef zien met veel harmonie en een stille aanleuning. In één wissel sprong hij na, dat was jammer.”

Complimenten

“Ik ben nooit zo bezig met de medailles, maar ik wil vooral dat iedereen een goede proef neerzet. Dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Het is toch een EK waar ze binnen rijden en dat is niet niks. Daarnaast was het een team van debutanten met deze paarden en voor sommigen zelfs hun internationale debuut. Het mooie is dat we veel complimenten gekregen hebben, ook op het voorterrein, over de manier van voorstellen. Ze vonden dat de paarden allemaal van de hand af lopen en op eigen benen, met een harmonieus beeld. Dat is mooi om te horen!”

Robin Heiden

Robin Heiden eindigde als beste Nederlander op de derde plaats met Gasmonkey (v. Tuschinski) met 72,78%. Sanne van der Pols werd zevende met Cuvanck PP (v. Downtown) met 71,36%. Evi van Rooij en Don Tango B (v. Contango) noteerden 69,36% en eindgden als zestiende. Twee plaatsen voor Shanna Baars, die met Fernando (v. Westpoint) 69,15% scoorde.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

 

 

 

Reacties