Brons en zilver in Verden

Brons en zilver in Verden

0 40

Nederland presteerde in de afgelopen dagen niet alleen sterk in Londen, ook in Verden werd onze eer succesvol hooggehouden. Tijdens het wereldkampioenschap voor jonge paarden was het dit jaar echter geen Nederlands paard dat de titels pakte. Wel werden er twee top drie plaatsen genoteerd.

Duval’s Capri Sonne (v. Rhodium) werd bij de vijfjarigen onder het zadel van Dinja van Liere verrassend derde met een 8,94, achter Sa Coeur (v. Sir Donnerhall) en Revolverheld (v. Rockwell). De knappe zwarte plaatste zich op de eerste dag al als beste Nederlander voor de finale. Van Liere: ‘Ik kwam zonder verwachtingen naar Verden, maar het heeft ontzettend goed uitgepakt allemaal. Tijdens de eerste dag werden we vierde, dus we hadden net een beetje meer nodig. Dat hebben we gegeven, met een mooie derde plek als resultaat.’ Emmelie Scholtens bracht Charmeur (v. Florencio) naar een vijfde plaats. Het hengstengedrag van de vos zorgde dat het resultaat op de eerste dag wat tegenviel, maar het vakmanschap van Scholtens maakte dat het eindresultaat er mocht zijn.

Bij de zesjarigen prolongeerde vosmerrie Farouche (v. Fürst Heinrich) haar wereldtitel. Onder het zadel van Michael Eilberg liep de elegante verschijning naar een 9,88, waarbij tienen werden genoteerd voor de stap en de algemene indruk. Deze eerste plaats ging ten kosten van Borencio (v. Florencio), die met Emmelie Scholtens zilver pakte. De bruine ruin liep tijdens de kwalificatieronde al een 9,16 bij elkaar, vorig jaar werd hij nog achtste. Sandro Hit-zoon Sir Donnerhall II werd derde onder Deen Thomas Sigtenbjerggaard.

Reacties