Britten overheersen in WB Grand Prix Olympia Londen

Britten overheersen in WB Grand Prix Olympia Londen

Charlotte Dujardin - Mount St John Freestyle
Charlotte Dujardin - Mount St John Freestyle FEI European Championships 2019 © DigiShots

Maandag stond op het prestigieuze concours Olympia in Londen de Grand prix voor de wereldbeker op het programma. Thamar Zweistra kwam als enige Nederlander aan de start. Met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) eindigde ze als achtste met bijna 71%.

De gehele top vier bestond uit Britse ruiters, met nog wel een heel mooi Nederlands randje.

Onbetwist

De onbetwiste winnaar was Charlotte Dujardin, die met Mount St John Freestyle (v. Fidermark) uitkwam op 81,55%. Na afloop van een nog kortere Grand Prix dan vorig jaar, gaven de ruiters een eerste reactie aan het publiek over hun gereden proef. “Ik ben ontzettend blij en ik vond het echt heel erg leuk om deze proef te rijden. Het was voor haar pas de tweede keer indoor en de hal is echt imponerend, maar ze deed het super”, reageerde Dujardin enthousiast.

Van Olst

De nummers twee en drie zaten heel dicht bij elkaar. Charlotte Fry, die voor Gert-Jan en Anne van Olst in Nederland stalamazone is, stevende af op de tweede plaats, maar werd uiteindelijk nipt derde. Met de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) liet zij een geweldige proef zien, welke door het publiek werd beloond met een daverend applaus. Van de jury kreeg ze een totaalscore van 75,37%.  Carl Hester pakte uiteindelijk de tweede plaats met Hawtins Delicato (v. Diamond Hit) met 75,79%.
Lara Butler maakte de top Britse top vier compleet. Met Rubin Al Asad (v. Rubin Royal) noteerde zij 74,05%.

Terugkijken

Wil je de Grand Prix nog eens terug kijken? Dat kan hier.

De wereldbeker Kür op muziek start vanavond om 19.25 uur Engelse tijd, dat is 20.25 Nederlandse tijd en is live te volgen via BBC Sport.  Om 22.10 uur Nederlandse tijd is Thamar Zweistra aan de beurt. Dujardin mag om 22.30 uur en zij wordt direct gevolgd door Carl Hester en Charlotte Fry.

Bekijk hier de uitslagen van de Grand Prix.

Bekijk hier de startlijst van de Wereldbeker Grand Prix Kür op muziek.

Bron: De Hoefslag

 

Reacties