Britt van der Panne: “Ik ben ontzettend blij dat ik Co ben...

Britt van der Panne: “Ik ben ontzettend blij dat ik Co ben tegengekomen”

0 1652
Britt van der Panne & Co © DigiShots

Britt van der Panne timmert hard aan de weg met de Johnson-zoon Co. Vorige maand maakte de combinatie hun wedstrijddebuut, direct in de Inter II. Gisteren sloten ze in Velddriel hun debuut in de U25 af met een score van 61,4%.

Van der Panne kocht Co met het oog op de Grand Prix U25. Gisteren was haar debuut met Co, het voormalige paard van Marijke de Geus, een feit.

Zenuwachtig

“Ik was best wel zenuwachtig”, steekt Van der Panne van wal. “Het is natuurlijk leuk als het op een debuut meteen lukt. We gingen best goed de proef door, toen ik afgroette besefte ik dat dit eigenlijk best een goed debuut was. Natuurlijk hadden we nog foutjes en kan de afstemming beter, maar over het algemeen was ik tevreden. Het kan allemaal nog wat meer gedragen en beter afgewerkt, maar dat komt de volgende keer wel. Dan kan ik zelf vast wat beter doorademen en denken wat ik aan het doen ben”, lacht ze.

Afstemmen

De komende periode ligt de focus voor Van der Panne op de U25. “Ik wil meer ervaring opdoen, zodat we hogere scores kunnen halen en internationaal kunnen starten. Daarnaast hoop ik mijn andere paard Atink over een paar weken weer op te kunnen pakken, ik hoop dat ik ook met hem terug kan komen op dit niveau. Co heb ik natuurlijk niet zelf opgeleid, het lijkt vanaf de zijlijn makkelijk om dit met een ervaren paard te doen. Dat vind ik niet, het was in het begin wel even zoeken. Ik moet een groot compliment geven aan Marijke, want zij heeft hem supernetjes afgericht en hij was heel goed bevestigd. Maar ik ben een stuk kleiner en je geeft toch alle hulpen weer net anders.”

Sterk karakter

Het U25-debuut leverde al verschillende mooie cijfers op. “De piaffe ging heel goed en de drafappuyementen zijn echt hoogtepunten, daar scoren we hoog op. De eners doet Co ook echt heel goed, dat zijn dubbeltellers in de U25. Ik ben ontzettend blij dat ik Co tegengekomen ben, het is echt een fantastisch paard. Hij heeft een heel sterk karakter, echt een eigen willetje, maar dat maakt hem ook heel leuk. Elke dag wil hij het voor je doen en wil hij voor je werken. Thuis kan hij nog wel eens wegspringen voor een vogeltje, maar gisteren in de proef kwam er ineens een hele grote vrachtwagen voorbij die veel geluid maakte. Ik schrok er zelf van, maar hij deed helemaal niks; zijn oren bewogen nog niet. Hij gaat er gewoon voor in de ring en dat is superfijn.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties