Britt Muis: ‘Niet voor niets zoveel Friezen in de subtop’

Britt Muis: ‘Niet voor niets zoveel Friezen in de subtop’

Britt Muis - It's Britt's Hebbe
Britt Muis - It's Britt's Hebbe Europees Kampioenschap Fries Paard 2017 © DigiShots

Met de Friese stamboekhengst Aarnold 471 haalde Britt Muis in Marum een score van 62,206% en de vierde plaats in de Prix St. Georges. “Hij pakt het zo snel op, is leergierig en heeft talent,” vertelt de amazone.

Britt en Aarnold zijn nog maar sinds vier maanden een combinatie. “Ik had meteen een klik met hem. We willen graag het Elite predicaat met hem halen en hij kan dan nog wel hogerop, eigenlijk is het doel Grand Prix te krijgen.”

Hebbe

Naast Aarnold heeft Muis ook de hengst Hebbe (v. Olgert 445) onder het zadel. Met deze 9-jarige komt de amazone uit in de Zware Tour.  “Wij hebben hem als 5-jarige gekocht en de eerste keer dat ik er op reed wist ik al dat ik hem wilde hebben,” vertelde ze eerder.

“Hebbe heeft nog weleens last van zijn hormonen in het voorjaar en kan af en toe nog weleens wat heet zijn. In de L- en M-dressuur is dat wat lastig, maar je hebt het wel nodig wanneer je in de hogere dressuur komt. Die energie wil je op een goede manier benutten.”

Koel in de kop

Maar lastig te rijden zijn de Friese paarden niet, ook niet als ze ‘heet’ zijn, geeft de amazone aan. “Friese paarden blijven koel in de kop en hun karakter is meewerkend. Dat is een mooie combinatie, ook weer voor de sport. Het is niet voor niets dat je zoveel meer Friese paarden in de subtop ziet.”

Klik hier voor alle uitslagen van de subtopwedstrijd in Marum.

Zie ook: Subtop I Margot Arkema debuteert in achtertuin met score boven 70%

Bron: Phryso.com

Foto: Digishots

Reacties