Britt Konings: “Hameur G was een once in a lifetime paard”

Britt Konings: “Hameur G was een once in a lifetime paard”

britt konings hameur subtop

Britt Konings’ toppaard Hameur G (v Charmeur) is verkocht. De achtjarige ruin verhuist naar Spanje, laat de amazone weten.

Het was even slikken voor Konings, die Hameur vanaf zijn derde onder het zadel had. “Dit paard was toch wel mijn favoriet,” reageert ze. “Een once in a lifetime paard. Zo jong en dan al zo’n goed en fijn paard. Ik had er een hele fijne band mee opgebouwd. Het was heel lastig om afscheid van hem te nemen.”

Prix St Georges

Hameur werd gefokt door Mari de Groot uit de Rousseau-merrie Wamonda. Konings bracht hem uit tot en met de Prix St. Georges. “Ik had hem samen met Mari. Vanaf het moment dat ik hem ging rijden, was het doel de verkoop. Ik wil namelijk vooral heel graag jonge paarden opleiden. Maar Hameur was zo goed, we gingen almaar door, een klasse hoger. Toen dacht ik erover om hem te houden, maar hij was geliefd en er was vraag naar hem. En nu kwam de geschikte persoon voorbij. Zijn nieuwe ruiter is een goede ruiter, die op Grand Prix-niveau rijdt en op de Olympische Spelen heeft gereden.”

Opnieuw beginnen

Hameur is inmiddels in Spanje aangekomen. Konings zoekt haar nieuwe uitdaging weer in de jonge paarden. “Ik rijd een aantal paarden voor Mari, maar ik wil er heel graag nog andere jonge paarden bij om daarmee  opnieuw te beginnen. Maar ik moet ook even bijkomen van de verkoop van Hameur. Mijn favoriete paard is weg. Het is voor het eerst dat een paard op deze manier naar het buitenland gaat. Dat is apart, maar wel iets  om heel trots op te zijn.”

Zie ook: Subtop I Britt Konings: ‘De oefeningen moeten perfect zijn’

Foto: Foto4You

Reacties