Britt Driessen aan kop in Hartog Lucerne Trophy Wierden

Britt Driessen aan kop in Hartog Lucerne Trophy Wierden

0 243
Foto: Remco Veurink

De Limburgse Britt Driessen won in Wierden de KNHS Hartog Lucerne Trophy, die gejureerd werd door bondscoach Rob Ehrens. “Ik was daardoor in het begin wel wat gespannen, maar dat viel snel van me af.” Terug in Beesel stortte Britt zich weer in het carnavalsfeest.

Goede tip

“Ik wilde graag in Wierden starten”, verklaart winnares Britt Driessen de lange reis naar Twente. “Dan maar een dag geen carnaval.” Over de wedstrijd was de regerend Hippiade kampioene Z/DE springen tevreden. “De eerste ronde verliep goed. Denzel was in het parcours niet zo naar voren als hij normaal wel is. Rob Ehrens vond dat ik mijn afstanden heel bewust reed en dat ik wat meer ontspannen mocht zijn in mijn bovenlichaam. Dat vond ik een goede tip, die ik van anderen nog nooit gehad had. Doordat Rob Ehrens in de baan stond als jurylid was ik in het begin wel wat gespannen, maar dat viel snel van me af.”

Bewuste keuze

Ehrens kende aan Driessen de hoogste punten toe voor de wijze van rijden. In de aansluitende barrage reed Driessen haar pony Denzel naar de snelste tijd en daarmee het beste resultaat. “Ik kon in de barrage korte wendingen rijden.” Na de Hippiade-titel vorig jaar koos Driessen bewust voor deelname aan de KNHS Hartog Lucerne Trophy en niet voor de Topsport Jeugdcompetitie ZZ. “Denzel wordt nu zeven jaar oud en loopt nog niet zo lang in de klasse Z. Dat zou dan ook nog iets te snel zijn om in de competitie te starten. Ik wil nu de Hartog met hem afmaken. Denzel zal daarna waarschijnlijk wel verkocht worden. Zelf word ik dit jaar 16 en rijd al een paar paarden in het L. Ik zit wat dat betreft echt niet stil”, lacht ze. Om zich vervolgens weer in het carnavalsgedruis te begeven.

Uitslagen

Yfke Priem had een goede dag in Wierden. Naast de overwinning in de Children-rubriek eindigde ze als tweede achter Driessen. Renske van Middendorp, winnares van de competitiewedstrijd in De Mortel, kwam nu op de derde plaats met haar pony Burito’s Funky.

Bron: KNHS

Reacties