Britt Dekker eigenaar Emmelie Scholtens’ George

Britt Dekker eigenaar Emmelie Scholtens’ George

0 24782
Emmelie Scholtens met George

Britt Dekker laat weten dat zij de nieuwe eigenaresse van George, ofwel Genciano X (Datil VII), is. De schimmel was eigendom van Annabelle Collins en Agustí Elías, die voorheen ook de getalenteerde ruin Borencio (v. Florencio) bij Emmelie Scholtens stalden.

Vorige ruiters

De schimmelhengst kwam, voordat Scholtens er mee reed, uit onder Spanjaard Juan Antonio Perez Pulido. In 2013 kwamen zij samen op een tiende plaats op het nationale kampioenschap voor jonge dressuurpaarden.  “Ik vind het een ontzettend leuk dier en ik heb hoge verwachtingen voor de toekomst. Ik denk dat hij over veel kwaliteit beschikt,” vertelde Scholtens toen ze de hengst net reed.

De oude eigenaren beaamden dit enthousiasme: “Het is goede promotie voor dit ras dat een van de beste ‘jongepaardenruiters’ een PRE gaat rijden. We hebben erg veel vertrouwen in dit paard en deze nieuwe combinatie.”

Eerste plaats

In 2014 deed Scholtens – jonge paarden specialiste bij uitstek – mee met George aan dekampioenschappen voor vijf- en zesjarige dressuurpaarden in Spanje. Het jaar er na werden Scholtens en George eerste tijdens de finale voor zesjarige dressuurpaarden in Barcelona. Zij behaalden een fantastische score van 81,60%, waarbij zij zelfs een 9,5 ontvingen voor hun draf.

George was een droom

Dekker laat weten dat het een droom was om eigenaar te zijn van de witte Spanjaard George. “5 jaar geleden zag ik dit paard op een video, maar had nooit durven denken dat hij ooit van mij zou worden. Ik kan het ook nog niet geloven.” schrijft zij op Facebook. Eerder dit jaar heeft Dekker ook al een vlog gemaakt over haar ontmoeting met haar “droompaard”, zal de oplettende kijker weten. In deze video zei de amazone dat ze later zou vertellen waarom ze naar George toe ging.

 

Bekijk het volledige bericht inclusief foto hieronder.

Eindelijk kan ik het vertellen: GEORGE IS VAN MIJ! 💗 5 jaar geleden zag ik dit paard op een video, maar had nooit durven…

Geplaatst door Britt Dekker op Maandag 25 maart 2019

 

Lees ook: Anky en Britt blikken bij DWDD terug op Jumping Amsterdam

 

Bron: Britt Dekker via Facebook / Hoefslag

Foto: Jennifer-Fotografie

Reacties