Britt Dekker: “Dit was de leukste 6,5 die ik ooit heb gehaald”

Britt Dekker: “Dit was de leukste 6,5 die ik ooit heb gehaald”

0 8243
© Kathleen van Winden

Britt Dekker en de Spaanse schimmelhengst George (v. Datil VII) maakten op twee augustus hun debuut in het Z2. Gisteren reden ze hun derde wedstrijd en wist ze haar PR te verbeteren! De combinatie reed 70,44% en 68,09% bijeen met een oranje en rood lint.

Eerst belonen dan groeten

Dekker vertelt “Ik vond en dat klinkt misschien gek, mijn 6,5 voor het halthouden en groeten het hoogtepunt. Er stond namelijk bij het commentaar “eerst groeten”. De jury vertelde later ‘je moet eerst groeten en daarna pas je paard belonen’. Toen dacht ik eerst sorry, oeps ze heeft helemaal gelijk. Toen ik later mijn protocol op Instagram zette zeiden heel veel mensen ‘Britt, goed gedaan’! Eerste je paard belonen en daarna pas afgroeten. Ik denk dat ik dat eens ga voorleggen bij de KNHS want daar ben ik helemaal voor. ”

Plezier

De combinatie kreeg een negen voor de laatste lijn uit de proef. “Ik moest A afwenden en daarna uitgestrekte draf rijden en op het einde halthouden. Toen dacht ik ‘Wat jammer dat het alweer voorbij is, nu moeten we weer een paar weken wachten’. De jury zei dat ik naast het genieten er wat meer aan moet rijden. De oefeningen markeren bij het in- en uitrijden bijvoorbeeld. Daar kan ik me heel goed in vinden. Ik vind het zo leuk om op wedstrijd te gaan dat ik heel snel tevreden ben als ik naar die vrolijke oortjes van George kijk. We hebben dan samen zoveel plezier dat ik vergeet om met iets meer power te rijden en niet alleen maar te genieten. De jury gaf op een positieve manier hele goede en opbouwende tips. Dat brengt me verder zonder dat het me onzeker maakt” vertelt de amazone.

Protocol Britt Dekker & George

Goede balans

Dekker en George maakte een maand geleden hun debuut in de Z2.“In augustus heeft George lekker veel op de wei gestaan en een beetje vrij gehad. Ik moest veel naar de studio voor mijn nieuwe gameshow ‘Voor het blok’. Dat George vrij heeft vind ik geen probleem want na een periode hard werken wil ik zelf ook lekker kunnen ontspannen. Ik denk  dat dat voor een paard net zo is. Trainen voor wedstrijden en shows en dat afwisselen met lekker paard zijn in de wei. Mijn paarden zijn altijd blij als ik aan kom en willen zo snel mogelijk mee naar de poetsplaats. Ik denk dat dit een goede balans is voor ons allebei. Zodra moeders in de studio aan het werk is kunnen de kinderen de wei in” vertelt ze lachend.

Eerste keer

Met de resultaten van deze wedstrijd meegerekend mag de combiantie de overstap maken naar het ZZ-Licht. Ze vertelt “Ik moet me nog gaan inschrijven voor ons debuut in het ZZ-Licht. We zijn binnen drie wedstrijden het Z2 doorgevlogen dus ik moet me nog even gaan verdiepen hoe het allemaal werkt. Het wordt voor mij de eerste keer op dat niveau dus ik moet hard oefenen om alles te begrijpen. Ik heb alle tijd en zodra we het samen snappen kan ik niet wachten om het in praktijk te brengen!”

Lol maken

Dekker is stapelgek op haar droomschimmel George. Ze wilt andere paardensporters meegeven om veel plezier te maken met je paard. Ze vertelt“Mijn lijf is verbonden met George en de paardensport. Train alsof je nooit gewonnen hebt en breng het in de praktijk alsof je nog nooit verloren hebt. Blijf lol maken en zorg ervoor dat je paard blij is.”

Zilveren Ster

Dekker is genomineerd voor de Zilveren Ster met haar programma’s Opgezadeld met Britt en Britt’s gouwe ouwen. De schimmel George speelde een grote rol in haar programma waarbij de kennismaking en reis naar Nederland te zien waren. Dekker staat in de tussenstand tussen de top tien presentatrices waar het meest op gestemd is.

Stemmen kan nog tot 21 september 08.00 uur via deze link! 

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Kathleen van Winden

Reacties