Britt Buijzen: “Ik leer Morning Sky steeds beter kennen”

Britt Buijzen: “Ik leer Morning Sky steeds beter kennen”

Britt Buijzen & Morning Sky - Foto: Focussed

Britt Buijzen(13) zit sinds vorig jaar in het zadel van de internationale FEI pony Morning Sky (v. Kielshoop Honeyhill). De amazone hoopt met de pony door te groeien op nationaal- en internationaal niveau.

Leren ponyrijden

De amazone begon met paardrijden toen ze vier jaar oud was. “Ik heb leren rijden op Shetlander Dolly en daarna ging ik over op een B-pony en A-pony Dimph. Toen ik daar te groot voor werd ging ik rijden op Hoppenhof’s Nick, Cookie en Nina. Later heb ik ook nog gereden op Heidehoeve’s Orkaan en Che Bello de Luxe. Ik rij nu bijna een jaar op Sky en ze is een hele leuke pony,” vertelt ze.

Selecties

“Het plan was om deze winter selecties te gaan rijden in de klasse M2. Door de corona regels kon er maar één wedstrijd gereden worden, daar werden we tweede. We hebben nog wat online proefjes gereden en pas geleden onze eerste proef gereden in het Z1. Ik zou graag deze zomer de selecties meerijden in het Z1,” vertelt de ambitieuze amazone. “Het was voor mij de eerste keer in het Z1 maar het ging al best wel goed. Op de ponyclub werd een meetmoment georganiseerd met een echte jury. Ze vond het knap dat we al zo de baan door gingen.”

Trainen

“Sky is niet de makkelijkste, veel mensen denken dat wel maar ze is een echte merrie. Als ze hengstig is is ze moeilijk te rijden. Het gaat nu steeds beter omdat ik haar beter leer kennen en door krijg hoe ik haar het beste kan rijden op een manier die zij prettig vindt. Ik ga een paar keer per week naar haar eigenaresse Lauren (Neville, red.) die ons lesgeeft. Dat vind ik heel erg fijn en leuk want ze kent Sky heel erg goed,” vertelt Buijzen.

Droom

“Het uiteindelijke doel is het Europees Kampioenschap voor pony’s, dat is mijn droom. Na de zomerselecties willen we de overstap maken naar het Z2 en kaderwedstrijden gaan rijden. in het begin vond ik het best moeilijk om de uitgestrekte draf uit te zitten maar ik krijg het steeds beter onder de knie. Ik vind Sky heel erg gaaf en ook al is ze niet de makkelijkste en moet je veel geduld hebben, ik leer enorm veel van haar. De uitgestrekte galop vindt ze heel makkelijk en de schouderbinnenwaarts ook. Op stal is ze super lief en ze houdt heel erg van knuffelen,” lacht de jonge amazone.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Focussed

Reacties