Britt Bos stuurt talent Dulong vervroegd met pensioen

Britt Bos stuurt talent Dulong vervroegd met pensioen

Britt Bos - Dulong Hippiade 2014 © DigiShots

“Van twee keer Nederlands kampioen, naar vervroegd pensioen”, aldus Britt Bos die haar oogappel Dulong (v. Westenwind) op elfjarige leeftijd noodgedwongen met pensioen stuurt.

Lichte scheur

Britt kocht Dulong op driejarige leeftijd. Samen waren ze zeer succesvol. Zowel in het L2 als in het M2 werden ze Nederlands kampioen. Ze zag in hem een paard om bij de subtop te kunnen scoren, maar helaas is er nu een definitief einde aan zijn sportcarrière gekomen. “Toen we zo’n drie jaar geleden Z2 reden, gingen we al een beetje met het Lichte Tour-werk aan de gang. Ik merkte dat hij de wissel naar rechts en de rechterpirouette niet fijn door kwam. We zijn toen naar Bodegraven gegaan. Daar was hij klinisch niet goed en is hij behandeld. Toen ging het een half jaar goed. Daarna hebben we hem in België na laten kijken en toen bleek hij een lichte scheur in de aanhechting van de meniscus te hebben.”

Doorheen zakken

“Dit was te behandelen. Helaas viel hij in de stapmolen tijdens de revalidatie. We gingen weer naar België en hij werd geopereerd. Ze zeiden dat als hij goed zou revalideren het weer goed zou kunnen komen. We hebben hem toen een half jaar het land opgedaan en zijn daarna gaan opbouwen met speciaal beslag. Het ging toen redelijk goed, alleen was het niet de Dulong van vroeger. Het is een rare blessure, want het voelde steeds alsof hij er doorheen zakte. Dit wilde ik niet voor hem en toen heb ik hem naar de Veluwe gebracht om hem helemaal stil te zetten. Ik ging elke week naar hem toe om hem te poetsen en om bij hem te zijn. Dat kostte enorm veel tijd en energie. Na een jaar hebben we nu besloten om hem definitief zijn pensioen te gunnen in Wijhe bij de Paardenresidentie.”

Once of a lifetime paard

“Het was echt een hele moeilijke beslissing, maar we hebben er alles aan gedaan om hem beter te krijgen. Op de Paardenresidentie staat hij heel goed. Hij heeft gewoon een eigen stal, krijgt ’s winters lekker een dekentje op, hij komt veel in de hand en krijgt veel aandacht. Hij heeft verder totaal geen last van de blessure zo, dus het is super dat dit kan. Het is mijn once of a lifetime paard. Hij heeft alles gegeven en alles gewonnen. Zo’n paard kan ik geen spuitje geven.”

Bron: De Hoefslag

Reacties