Britse mag vijftien jaar geen paarden houden, na ernstige verwaarlozing

Britse mag vijftien jaar geen paarden houden, na ernstige verwaarlozing

0 1345
paard
foto: Shutterstock

Een Britse, wiens paard gewikkeld in draad en met een onbehandelde wonde vol maden werd aangetroffen, mag vijftien jaar lang geen paarden of paardachtigen meer houden. Dat meldt Horse and Hound.

‘Geur van rottend vlees’

Een inspecteur van de dierenbescherming was na een melding langsgegaan op het terrein van de 35-jarige vrouw. Daar stonden haar paarden Boycie en Jasper. De inspecteur zag dat Boycie zijn voet niet op de grond kon zetten, omdat er draad zo strak om een van zijn benen gewikkeld zat.

Ze zegt: ‘Het terrein lag vol gevaarlijk materiaal, zoals metaal en zelfs een schoffel. Het paard was vastgeraakt in een van de omheiningen. Het draad zat zo strak om zijn been gewikkeld, dat hij zijn voet niet kon neerzetten. Het been stond naar rottend vlees, een vreselijke geur.’

Volgens dierenarts Pippa Smith, was het paard al zeker een aantal dagen niet gecontroleerd. Dierenbeschermingsorganisatie RSPCA zorgt nu voor Boycie.

‘Elke dag gaat het beter’

De inspecteur die hem vond, zegt: ‘Hij is erg goed hersteld. Ik dacht eerlijk gezegd niet dat hij het zou halen, toen ik de wond op zijn been zag. Dankzij de goede zorgen die hij bij ons heeft gekregen, is alles goed gekomen. Hij loopt nu weer gewoon rond. Elke dag gaat het beter, en we hopen dat we binnenkort een liefdevolle thuis voor hem vinden.’

De eigenares van de paarden mag dus vijftien jaar lang geen paarden meer houden. Ze moet ook 150 uren gemeenschapsdienst doen, 300 pond gerechtskosten betalen en nog een extra boete van 85 pond betalen.

Eigenares ging elke dag naar paarden, maar zag niet dat paard vastzat

Het paard zou volgens de eigenares op een ander stuk land terechtgekomen zijn. Zij zou de landeigenaar gevraagd hebben om hem te verplaatsen, maar dat gebeurde niet. Daarna raakte het paard vast in de draad. De vrouw zegt dat ze niet wist dat Boycie vastzat en gewond was. Dat komt volgens haar omdat ze hen in het donker te eten gaf, ze kon de auto van haar partner slechts op bepaalde tijdstippen gebruiken.

De eigenares zegt dat de paarden te eten kregen en dat er voor hen gezorgd werd.

Bron: Horse and Hound

Vergelijkbare artikelen

Reacties