Britse Laura Tomlinson breidt aantal KWPN-paarden uit

Britse Laura Tomlinson breidt aantal KWPN-paarden uit

Laura Tomlinson
Laura Tomlinson - Capri Sonne JR

De talentvolle merrie Rose of Bavaria (v. Bordeaux) zal voortaan onder het zadel van de Britse Laura Tomlinson-Bechtolsheimer te zien zijn. Tomlinson ziet de 8-jarige merrie als een talent voor de toekomst, en focust zich met haar op de Grand Prix.

Rose of Bavaria werd 8 jaar geleden gefokt door de Duitse Rainer en Heidi Heuschmann. Op 3-jarige leeftijd eindigde de merrie op de 16e plaats tijdens de bundeschampionate in Duitsland. Daarna reed Rudolf Widmann haar tot Lichte Tour niveau.

KWPN-paarden

Naast haar nieuwe troef Rose of Bavaria, de dochter van de KWPN-gekeurde Bordeaux, heeft Tomlinson twee andere KWPN-gefokte paarden op stal staan. Dit is haar goed gekeurde KWPN hengst Capri Sonne JR (v. Rhodium), die Tomlinson op Grand Prix niveau uitbrengt. Daarnaast heeft ook ze de inter II geklasseerde en KWPN geregistreerde hengst Fallatijn in bezit.

In verwachting

Tomlinson zal de komende tijd nog niet met de talentvolle merrie in de ring te zien zijn. De 35-jarige amazone is in verwachting van haar derde kind.

‘Ik ben uitgerekend op 16 januari, dus ik zal tot en met het voorjaar geen wedstrijd rijden. Ik train op het moment nog wel thuis, maar het wordt steeds minder nu,’ vertelt Tomlinson.

 

Bron: Eurodressage

Foto: Digishots

Reacties