Brits onderzoek naar wondbehandeling bij paarden

Brits onderzoek naar wondbehandeling bij paarden

wond hoofd paard

De British Horse Society (BHS) en wetenschappers van de Nottingham University doen onderzoek naar verschillende verwondingen bij paarden om zo de behandeling ervan beter te kunnen afstemmen. Ze vragen paardeneigenaren hun ervaringen met wonden en de behandeling ervan te delen.

‘Paardeneigenaren krijgen vaak te maken met een grote verscheidenheid aan verwondingen en daar willen we graag alles over te weten komen, ook wanneer het slechts om een kleine verwonding gaat,’ legt Emmeline Hannelly van de BHS uit.

Equine Wound Project

Het Equine Wound Project moet inzicht geven in de beste manier om wonden te behandelen. ‘Dat kan verwarrend zijn, omdat er behandelingen bestaan die juist schadelijk zijn voor het herstel van de wond.’

De uitkomsten van het project moeten antwoord geven op vragen als: Wanneer bel ik de dierenarts, hoe lang duurt het herstel van een wond, wanneer kan mijn paard weer aan het werk en hoe zal de plek eruit zien wanneer de wond is hersteld?

Paardeneigenaren wordt gevraagd om de foto’s en gegevens van de wonden bij hun paard te delen zodat het behandelproces en het resultaat ervan in kaart kunnen worden gebracht. Of de dierenarts bij de behandeling betrokken is geweest, is niet relevant.

Wondherstel

‘Er wordt te weinig onderzoek gedaan naar welke factoren van invloed zijn op het herstel van een wond,’ vindt Gemma Stanford van de BHS. ‘Daardoor is er te weinig informatie beschikbaar.’

De resultaten van het onderzoek zullen onder meer worden gebruikt voor voorlichting.
De universiteit van Nottingham en de British Horse Society deden eerder al gezamenlijk onderzoek naar koliek bij paarden.

De onderzoekers verzamelen gegeven tot 1 augustus 2019.

Klik hier voor de website van het project.

Bron: horseandhound.co.uk

Foto: archief Remco Veurink

Reacties