Bridget de Haan: “Het voelt goed als mensen blij zijn met mijn...

Bridget de Haan: “Het voelt goed als mensen blij zijn met mijn foto’s”

0 505

Op 13-jarige leeftijd kreeg Bridget de Haan haar eerste spiegelreflexcamera. Ondanks dat ze de eerste tijd vooral fotografeerde voor de lol, begonnen haar ambities steeds meer te groeien. Ondertussen heeft ze zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en hoopt ze haar bedrijf Bridget de Haan fotografie de komende jaren nog verder te ontwikkelen.

Wegens persoonlijke omstandigheden kreeg De Haan vier jaar geleden een camera van haar ouders, zodat ze haar gedachten kon verzetten. “Ik vond fotograferen altijd al heel leuk, maar had niet echt plannen om echt fotograaf te worden”, blikt ze terug. “Toch begon het steeds meer kriebelen om het fotograferen wat serieuzer op te pakken, dus sinds twee jaar ben ik echt actief bezig als fotograaf”.

Creatief

“Ik ben zelf helemaal niet creatief”, geeft De Haan lachend toe. “Maar ik merk wel dat ik echt mijn rust erin vinden kan. Als klanten blij zijn met mijn beelden, word ik zelf ook heel erg enthousiast, dat voelt gewoon heel goed”.

Mijn doel is echt om alles op het tempo van de klant en het paard te doen. Soms zijn de paarden wat onrustig of gestrest en ik denk dat ik daar heel goed op kan inspelen. Over het algemeen ben ik een heel ongeduldig persoon, maar tijdens een fotoshoot zie je daar niks meer van terug”.

Eigen stijl

De laatste jaren heeft De Haan zich vooral gericht op het ontwikkelen van haar eigen stijl. “Ik werk altijd met best wel veel wolken in de foto’s waardoor ze een beetje grauw worden, maar heel veel rust uitstralen. Blauw en groen zijn echt fijne kleuren voor mij om mee te werken. Daarnaast houd ik altijd rekening met de connectie tussen paard en ruiter, mijn doel is om die zo goed mogelijk vast te leggen. Het samenzijn is het belangrijkst”.
Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Bridget de Haan

Reacties