Bram Chardon wint wereldbekerwedstrijd Leipzig: “Ik dacht echt ‘Wakker worden!'”

Bram Chardon wint wereldbekerwedstrijd Leipzig: “Ik dacht echt ‘Wakker worden!'”

Bram Chardon © DigiShots

Bram Chardon won vanmiddag de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Leipzig. Chardon jr. wist de dit seizoen onoverwinnelijke Boyd Exell met een messcherpe rit te verslaan. IJsbrand Chardon moest het door een fout dit keer doen met de achtste plaats.

Drive Off

De winnaar pakte het  in Leipzig zeer tactisch aan: “In de eerste omloop wilde ik Boyd de ruimte geven om boven mij te kunnen eindigen. Ik wilde namelijk niet als laatste van start in de Drive Off want tijdens de afgelopen wedstrijden waar ik als laatste mocht starten, ging het iedere keer fout.” 

Balletje

De menner tikte echter een balletje van de eerste poort: “Ik ging te slap van start en dacht na die bal echt ‘wakker worden’!. Vervolgens had ik bijna een bal op hindernis drie, maar daar had ik geluk. Met dit span weet ik dat als ik de eerste omloop normaal rijd, ze de tweede ronde op hun best zijn.” 

Finalespan

Chardon Jr. zette in de tweede manche de tijd stil op 140,49 seconden, hij vervolgt. “Ik had echt het gevoel dat het niet harder kon, mijn span liep fantastisch. Ten opzichte van mijn finalespan van vorig jaar heb ik twee andere voorpaarden, die veel potentie hebben. Alleen kwam het er steeds niet op het juiste moment uit en nu wel.”

Excell

Met deze super prestatie zette hij de laatste starter Boyd Exell flink onder druk. Exell stevende af op een recordtijd van 138,18 seconden, maar op de laatste hindernis rolde er een balletje waardoor de vijfvoudig Wereldkampioen terugzakte naar de tweede plaats.

Chardon Sr.

Voor IJsbrand Chardon werd Leipzig een streepresultaat. De viervoudig Wereldkampioen nam in de eerste hindernis een poort van de verkeerde kant en er rolden enkele balletjes, wat hem dure strafseconden opleverde.  De finale vierspannen wordt op 8 en 9 februari verreden in Bordeaux. 

Uitslag Wereldbeker vierspannen Leipzig 19 januari 2020:

 1. Bram Chardon (Den Hoorn) 140,49
 2. Boyd Exell (Aus) 142,18
 3. Koos de Ronde (Zwartewaal) 155,07
 4. Jérôme Voutaz (Zwi) 159,68
 5. Benjamin Aillaud (Fra) 176,18
 6. Georg von Stein (Dui) 179,07
 7. Chester Weber (USA) 181,74
 8. IJsbrand Chardon (Den Hoorn) 199,84

 Stand Wereldbeker vierspannen 2019/2020 na 9 van de 9 wedstrijden:

Top 6 is gekwalificeerd voor de Finale.

 1. Boyd Exell – 30
 2. Bram Chardon – 27
 3. IJsbrand Chardon – 24
 4. Koos de Ronde – 24

Foto: DigiShots

Bron: KNHS

 

Reacties