Bram Chardon: ‘Een super generale voor Aken dit’

Bram Chardon: ‘Een super generale voor Aken dit’

bram chardon
Bram Chardon. Foto: Remco Veurink

In het Franse Saumur werd een CAI4* voor vierspannen verreden. Met een magistrale overwinning onderstreepte Bram Chardon zijn kwaliteiten. Bij de tweespannen (3*) greep Stan van Eijk de winst en er was een Belgische zege bij de pony-vierspannen, namelijk voor Nicolas Deudas.

Chardon junior ging al in de dressuur direct goed van start en groeide verder in de wedstrijd. Met overwinningen in de marathon en vaardigheid was er geen twijfel wie de beste was dit weekend. Amerikaan Chester Weber werd tweede en Fransman Benjamin Aillaud derde. Glenn Geerts was de enige Belg in deze rubriek. Hij werd vierde in het eindklassement.

Voor Chardon’s enige collega teamlid Koos de Ronde was er pech dit weekend. Twee van zijn paarden kregen koorts en hij moest na de dressuur de strijd staken. Daardoor was Nederland ook uit de strijd in het landenklassement.

In het team voor Aken

‘Mijn eerste overwinning in een CAIO’, laat Bram Chardon trots weten. ‘In de dressuur ging het al zoals ik had gehoopt. Het was een degelijke foutloze proef, het kan nog wat spectaculairder, maar voor nu goed. In de marathon ben ik niet te gek van start gegaan. Saumur is echt een heel zware wedstrijd en je weet dat je aan het einde nog iets over moet hebben. Op een gegeven moment kreeg ik een seintje dat ik wat op moest schalen en dat lukte super. Na de marathon had ik een minimale voorsprong op Chester Weber, maar hij kreeg voor mij al strafpunten in de vaardigheid. Daardoor had ik wat speling, maar voor je gevoel wil je natuurlijk gewoon foutloos rijden en dat is gelukt. Echt een super generale voor Aken dit. Samen met mijn vader en Koos de Ronde zit ik daar in het team.’

Naast winst in deze prestigieuze wedstrijd levert deze topprestatie ook de nodige bonuspunten op voor het klassement dat gedurende het outdoorseizoen wordt opgemaakt voor de Indoor Wereldbeker.

Stan van Eijk

In Saumur deed Stan van Eijk het ook meer dan uitstekend door bij de tweespannen de overwinning te grijpen. Na een vierde plek in de dressuur en een tweede plaats in de marathon ging hij al aan de leiding. De voorsprong vergrootte hij nog eens door in de vaardigheid als enige foutloos te blijven.

Bekijk hier de uitslagen

Bron: KNHS / MenSport

Reacties